ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răzvan Vastea, fondator al Asociației Basarabii, a oferit un interviu în exclusivitate pentru ActiveNews în care a vorbit despre problemele pe care le traversează România în această perioadă.

Fostul editorialist ActiveNews a făcut o analiză a protestelor din Piața Victoriei și o prognoză asupra a ceea ce urmează să se întâmple pe viitor.

„Am venit să-mi exprim punctul de vedere pe marginea protestului din spatele meu cu care empatizez 50 la sută, nu sută la sută. Mă bucur că oamenii au început să aibă cultură civică, însă eu cred că ei protestează doar pentru jumătate din răul care se întâmplă acum în țara noastră, în sensul că deși ce s-a întâmplat aseară este foarte grav. Totuși, trebuie să privim acest lucru ca pe o reacție a guvernului ales democratic al anumite ingerințe ale DNA-ului și serviciilor în procesul justiției, care ar trebui să fie liber, dar care nu a fost liber. Oamenii sunt supărați și pe bună dreptate că sunt supărați, dar aici intervine și rolul presei care a amplificat toate aceste emoții. Totul este invadat de emoție pe TV și nu mai e nicio opinie rațională în mediul public. Nu sunt adeptul adeptul ordonanței date aseară în miez de noapte, dar nu sunt nici adeptul toxicității și a ingerințelor în procesul de justiție a unor factori externi.

Mi-aș dori un DNA așezat, un DNA românesc, nu un DNA controlat de servicii străine. Nu am așteptări foarte mari de la aceste proteste, mi-aș dori o Românie așezată pe fundamente tradiționale, o Românie bine educată și în care valorile naționale să prevaleze, nu în care oamenii politici să aștepte opinii din partea ambasadelor statelor occidentale de parcă noi nu am fi în stare să luăm decizii de unii singuri și ar trebui să ne spună alții ce să facem. România ar trebui să se așeze odată pentru totdeauna pe linia ei națională, patriotică și cu frică de Dumnezeu. Mi-ar plăcea ca din mișcările acestea civice ale populației să se nască o nouă clasă politică, bine așezată, românească, care să nu se afle în solda ambasadelor străine și care să nu privească România ca fiind o colonie a statelor occidentale, o clasă politică care chiar să se gândească la țara noastră și cu demnitate să apere România în UE și în societatea globalizată de astăzi”, a spus Răzvan Vastea.


În prealabil, acesta a avut și o postare pe pagina sa de Facebook în care a analizat lucrurile bune și cele rele care în opinia sa influențează acțiunile din această perioadă.

„Cetățenii încep să aibă cultură civică. Asta e bine. Ei sunt folosiți în jocul politic și nu sunt lăsați să crească în structuri politice care să schimbe ceva. Asta e rău. Mass media este atentă la acțiunile politicienilor. Asta e bine. Mass media este influențată de agenți sub acoperire și în general este subiectivă. Asta e rău. Justiția trebuie să-și facă treaba. Bine, normal. Există procurori și judecători sub acoperire și se fabrică dosare. Rău! Este război intern (civil) între instituțiile Statului Român, ocupate de „profesioniști”. Cetățenii nu au încă maturitatea de a participa activ și conștient la acest război. Nu au armele necesare și nici valorile potrivite care să-i anime. Din păcate, rău pe termen scurt pentru noi. Bine pe termen lung doar dacă se conștientizează nevoia unei reașezări patriotice, creștinești, românești.”, a scris Răzvan Vastea pe Facebook.