ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului.

În cuvântul său, Episcopul a atacat dur o serie de decizii luate în ultimul timp în România, inclusiv construcția unei moschei la București, dar și așa zisa lege antilegionară. Predica a fost ținută în fața a mii de oameni, dar și în fața comisarului european Corina Creţu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, dar și a senatorilor PSD de Suceava Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu, dar şi a secretarului general al PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur şi vicepreşedintelui PNL pentru regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan.

PS Ambrozie a făcut aluzie la Victor Ponta, afirmând că pe unii îi lasă genunchii, aluzie la faptul că premierul României s-a operat de curând de genunchi.

"E o mare povară să duci neamul pe umerii tăi, spunea părintele Iustin Pârvu. Pe unii îi lasă genunchii", a spus PS Ambrozie, care a adăugat că unii s-au operat la genunchi.

"Bine ar fi să nu ne lase mintea, cugetul nostru românesc. Nu se poate construi moschee în ţara voievozilor", a continuat el.

Despre legea antilegionară, Episcopul Giurgiului a spus: "Nu se poate să condamni intelectualitatea românească care a pătimit atât de mult şi despre care Petre Ţuţea spunea că nu poate descrie atrocităţile petrecute în temniţele şi închisorile româneşti pentru reeducare. (...) Nu putem să repetăm istoria pentru nişte epigoni".
 
PS Ambrozie a făcut afirmații asemănătoare și acum câteva zile, cu ocazia praznicului Schimbării la față a Domnului.