ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din 12 mai 2016 sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu este operațional. Oficiali americanii prezenți la București au precizat din nou care va fi rolul esențial al sistemului de apărare antirachetă din România: apărarea aliaților europeni de un eventual atac cu rachete balistice, lansat din Orientul Mjlociu.

Vladimir Putin a făcut la finalul săptămânii trecute câteva declarații extrem de interesante, care au fost analizate de colonelul în rezervă Marin Neacșu pe siteul de profil militar În cuiul cătării.

”Putin  anunță,  și o făcuse și înainte, mai mult sau mai puțin amical, mai mult sau mai puțin voalat, mai mult sau mai puțin diplomatic, că odată deschisă Cutia Pandorei de către România și Polonia, se pot considera ținte. Aș putea spune că este un gest mai fair decât al NATO, care prin Jens Stontelberg declara  la inaugurare că scutul nu vizează  Rusia.  "Acest amplasament din România, ca și cel din Polonia, nu este îndreptat împotriva Rusiei” -declara oficialul NATO.  La rândul său, Robert Work, adjunctul Secretarului Apărării al SUA  spunea: "Nu a fost niciodată vorba despre Rusia, ci despre o rachetă care ar putea să vină din Orientul Mijlociu în Europa, către forțele armatei americane localizate aici”. Uite așa o barbă avea…. Măcar Putin a fost sincer. Dar și aici s-a spus un mare adevăr pe care nu l-a sesizat nimeni. Domnul Work declară su o sinceritate  aproape inconștientă, dar în mod cert neintenționată, că  în fapt scutul a fost  instalat, pentru a PREVENI  UN ATAC ÎMPOTRIVA FORȚELOR AMERICANE INSTALATE AICI. Și bieții români credeau că scutul îi protejează pe ei.  Vai, ce țeapă.Dac tot vorbim de mister Work, să nu uităm ce a spus cu ocazia tăierii moțului: „Este o reală plăcere să fiu aici (…) Mi-aș fi dorit să stau mai mult în această țară frumoasă. Am petrecut ceva timp aseară, la Budapesta și în împrejurimi. Este cu adevarat uimitor, sunt locuri minunate”  Deci acest om, care nici nu știe unde se află, ne face politica de apărare. Interesant este însă că instalarea atâtor baze americane pe teritoriul României este justificată prin necesitatea de a apăra scutul. Păi cum puii mei mai vine și asta? Instalăm scutul ca să apărăm bazele și bazele ca să apărăm scutul? Ce glumă este asta? Nu cumva am instalat și bazele și scutul numai așa ca să îi întărâtăm pe ruși și să îi facem să schimbe direcția câtorva rachete către noi ?   Trecând peste faptul că România este scoasă din cauză, scutul, (așa cum am spus și eu), slujindu-i doar pe americani, fapt dovedit și de declarația lui Work, totuși cine pe cine protejează și de ce am am instalat bazele și scutul în România, doar ca să vină Putin să ne spună că am devenit ținte?  Se pare că da.”, sunt doar câteva dinte ideile lui Marin Neacșu.

Un alt aspect pe care fostul colonel l-a remarcat este faptul că este posibil ca la baza de la Deveselu să nu existe rachetele de interceptare pe care americanii le-au anunțat.

”Kakaia racheta?

Ceea ce este însă mai interesant în declarația lui Putin, și nu știu câți au sesizat, probabil numai Vladimirii știu asta, este o altă afirmație a lui Putin, afirmație care și pe mine, m-a pus pe gânduri. Iată ce mai spune Vladimir Putin :  „Nu vom acționa până când vom vedea rachete în zonele care se învecinează cu Rusia” La prima vedere asta ar trebui să pară un anunț liniștitor sau, dimpotrivă,  un preaviz. Depinde la ce te raportezi. Eu mă raportez la ceea ce s-a anuțat oficial la deschiderea Bazei, tăierea panglicii sau a moțului, cum spuneam mai sus. Ce ni se vâra pe gât atunci ? Pai iată ce spuneau ziarele la data respectivă, cu date primite oficial de la "producători”: " Capabilitatea tehnică a bazei include un radar puternic, interceptori de rachete și echipament de comunicații.

Trei baterii cu câte opt interceptoare de tip SM-3 sunt amplasate în Baza Militară. Standard Missile 3 (SM-3) reprezintă un sistem antirachetă naval, utilizat de către Forțele Navale ale Statelor Unite pentru a intercepta rachetele avioanelor, navelor, cele de croazieră și cele intercontinentale, ca parte a Sistemului de Apărare Antirachetă Aegis. Intercepoarele SM-3 sunt produse de Raytheon, au o lungime de 6.55 metri și un diametru de 0,34 metri.”

Mi se pare mie, sau Putin este dezinformat? Lui nu i-a spus nimeni că la Deveselu sunt însilozate 24 de păpuși ? Nu pot crede. Revăzând afirmația sa, constat că a spus "zonele învecinate Rusiei”, nu vecinii Rusiei, ceea ce cuprinde și România. Și atunci care e sensul, pentru că îmi scapă ceva. PUTIN NU ȘTIE CĂ LA DEVESELU SUNT INSTALATE 24 DE RACHETE? Hai că e tare. Nici Ceușescu nu a fost mințit așa de urât. Lui i se spunea că populația îl iubește și că  fiecare cocean de  porumb are câte 10 știuleți, adică lucruri pe care nu le putea verifica personal și care nu afectau securitatea națională. Dar să fii mințit vizavi de rachete care sunt instalate și tu să crezi că nu există, e grav, grav de tot. Vladimire, Vladimire, dă-ți ochelarii de soare jos de pe nas și ia-i pe ăi de vedere, lasă fudulia.

Dar dacă Putin știe mai bine decât Românii ce se află la Deveselu? Dacă la Deveselu avem rachete diluate, după patent Hexi Pharma ? Adică în loc de rachete avem containere cu molan de Băilești sau cognac Segarcea? Dar dacă mașinile alea cu firma Coca-Cola pe ele au adus chiar Coca și nu altceva ? Ia să vedem, ce ar fi mai plauzibil, să fie Putin dezinformat, sau să fie românii țăpuiți? Cum adică,  să fie declarată operativă baza de la Deveselu fără rachete? Să fiu sincer, nu m-ar mira. Păi ce,  noi nu vorbim de ani de zile  de aviație și apărarea aeriană, dar nu avem avioane fiind nevoiți să apelăm la cehi pentru a ne face supravegherea aeriană ? Noi nu vorbim despre starea de operativitate a armatei dar ea de fapt este practic inexistentă așa cum susținea încă de acum 2 ani Carta Albă a Apărării? Păi atunci m-am liniștit, Putin nu a fost dezinformat, ar fi și prea riscant, ar fi mai rău decât dacă doamna Carmen ar alerga la un cros de binefacere cu un SPP- ist  înarmat după ea.” a mai scris fostul colonel pe blogul In cuiul cătării.