ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au trecut zece ani de când România și Bulgaria au aderat la Uniunea Europeană, iar impactul pe care l-a avut pentru cele două țări a fost analizat de jurnaliștii de la Euronews.com.

Comentariile de pe adresa de Facebook a instituției de presă nu au întârziat să apară, iar cei mai mulți români au transmis mesaje în care au criticat sistemul instituit la Bruxelles de liderii europeni.

Iată câteva din comentariile trimise de români celor de la Euronews:

„Am fost tratați mai rău decât refugiații. Am fost acceptați în 2007, însă de abia din 2014 am avut voie să muncim în țările UE, chiar dacă avem oameni deștepți și calificați. Nu am uitat această mare injustiție. UE este/a fost un mare vis, dar acum în Bruxelles lucrează o mulțime de idioți, în tot felul de instituții dubioase... iar majoritatea politicienilor cheltuie bani... făcând nimic. Nu cred că ar trebui făcută vreo celebrare. UE pare să fie un mare fiasco și o mașină uriașă de cheltuit bani”, a scris Măriuca Bolk-Ionescu.

„Nu știu cum este în Bulgaria, dar aderarea la UE a fost o mare greșeală pe care România a făcut-o”, a scris și Victor Cioboată.

„România și Bulgaria au un singur motiv pentru a ține un toast în cinstea împlinirii a zece ani de când au aderat la UE: sunt mult mai sărace decât în trecut. Mulțumită UE”, a scris și Tiberius Mehedintu.

„Zece ani după, am peste zece prieteni care au plecat să lucreze în alte țări în ultimii ani. Și cunosc încă zece care vor să plece și ei din România. Timpul trece, politicienii români rămân la fel”, a scris și Laurentiu Bratu.

Există și unele păreri care consideră că aderarea României la UE a fost un lucru foarte bun pentru țara noastră.

„Cel mai bun lucru pentru România a fost aderarea la UE. Nu există nicio îndoială”, a scris Cristi Marin.

„Cel mai bun lucru care s-a petrecut... Să devenim mai puternici alături de UE”, a scris Străistaru Eugen.

"Because we don't want to look like a filthy Romanian or something."This is Sweden's new far right, and the country's...

Posted by The Guardian on Monday, November 23, 2015

Declarație a unor tineri politicieni suedezi: Ne îmbrăcăm elegant pentru că nu vrem să arătăm ca un român jegos