ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnaliștii Express Tribune au dezvăluit luni noaptea că un număr de 15 imigranți de origine pakistaneză erau în drum spre Germania, atunci când au fost răpiți pentru răscumpărare în România. De asemenea, imigranții pakistanezi ar fi torturați și înfometați de către răpitorii din țara noastră.

„Erau în drum spre Uniunea Europeană după ce au plecat din Turcia, atunci când au fost răpiți de niște bărbați din România”, a declarat sora unui imigrant pakistanez răpit în România. De asemenea, răpitorii cer 10.000 de euro pentru eliberarea fiecărui cetățean pakistanez răpit în drum spre Germania.

Saeeda a declarat că fratele său a plecat pentru a-și construi o viață mai bună în Uniunea Europeană. Mamă unui imigrant pakistanez susține că fiul i-a plătit pe traficanți pentru a-l duce din Turcia până în Uniunea Europeană. Însă, traficanții i-au abandonat pe imigranți, iar acești au fost răpiți de bărbați înarmați din România.

„Nu avem destui bani pentru eliberarea lor și le cerem organizațiilor pentru drepturile omului și guvernului pakistanez să se implice pentru asigurarea eliberării acestora”, a declarat Saeeda.

De asemenea, răpitorii au trimis familiilor un videoclip în care imigranți răpiți par torturați și înfometați timp de patru zile.

Printre persoanele răpite se numără Sham Shir Ali, Rehmat Ali, Guhar Alam, Hilla Ahmed, Irfan și Barkat Ali din regiunea Swat.

În ianuarie, autoritățile turce au salvat șase imigranți pakistanezi răpiți pentru răscumpărare de către traficanții de carne vie din Istanbul.

În martie, alți trei pakistanezi au fost eliberați de către răpitorii turci, după 23 de zile petrecute în captivitate. În ambele cazuri, imigranții pakistanezi au fost torturați de către răpitori.