ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:30 Marșul s-a încheiat la Palatul Cotroceni.

ACTUALIZARE 05.12/ 17:10 Câteva sute de persoane participă la Marșul împotriva aderării României la Pactul Global pentru Migrație organizat în București.
 
De la Ministerul de Externe, manifestanții s-au îndreptat spre Guvern, apoi spre Președinție. Pe unul dintre bannere se putea citi mesajul: Mele, nu te face preș, în Maroc la Marrakesh.
 
 
Știrea inițială

Mai multe organizații non-guvernamentale organizează un marș împotriva aderării României la Pactul global pentru Migrație, ce urmează a fi semnat pe 10-11 decembrie la Marrakesh, în Maroc.
Protestul va avea începe miercuri, de la ora 15:00, din fața Ministerului Afacerilor Externe, după care coloana va trece prin fața Guvernului, Ministerul Afacerilor Interne (Piața Revoluției), Piața Universității (în fața statuii lui Mihai Viteazul) și se va încheia la Palatul Cotroceni (17:30-17:45).
 
 
Reamintim că joi, 22 noiembrie, a avut loc un protest în fața Ministerului Afacerilor Externe pe același subiect.

„Politicienii nu au niciun mandat din partea poporului român să semneze infamul Pact pentru Migrație de la Marrakesh, din 10-11 decembrie.

Constituția României nu poate fi încălcată pentru niciun motiv! Ea precizează cât se poate de clar că ”România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil” (Art.1, alin.1) și că ”Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine” (Art. 3, alin. 4).

Atragem atenția că nu s-a verificat constituționalitatea prevederilor acestui Pact! S-ar fi văzut că legea fundamentală nu permite politicienilor să-l semneze.

Pentru aderarea României la o înțelegere internațională, poporul român trebuie consultat prin dezbateri publice, conform Legii Tratatelor 590/2003. Or, există chiar și parlamentari care încă nu știu ce contine acest Pact!

Prevederile Pactului pentru Migrație duc la încălcarea suveranității țării noastre deoarece vom fi obligați să primim mase mari de imigranți, indiferent dacă vrem sau nu!

Conform voinței poporului român de a NU fi colonizați cu străini, trebuie să refuzăm acest Pact și să ne alăturăm țărilor care deja au făcut-o: SUA, Israel, Ungaria, Croația, Austria, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Italia, Australia etc.

La un secol de la victoria de la Marășești trebuie să strigăm din nou, de data aceasta către propria noastră clasă politică: PE AICI NU SE TRECE!

Cerem retragerea completă și definitivă a României din Pactul pentru Migrație!”, scriu organizatorii pe pagina de facebook a evenimentului.