ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook a introdus recent un nou emoji - steagul curcubeu, care va fi disponibil userilor toată luna iunie.

Platforma de socializare a introdus această funcție temporară pentru a crea „o platformă în sprijinul tuturor comunităților”, după cum se spune pe pagina oficială Facebook.

Facebook a fost una dintre companiile care a susținut dreptul persoanelor de același sex de a se căsători. Odată cu decizia istorică a Curții Supreme din SUA din 2013, care permite căsătoriile între gay, Facebook a sărbătorit în stradă, la Parada gay din San Francisco, la care a venit inclusiv fondatorul companiei, Mark Zuckerberg.

Facebook nu e la prima decizie de acest gen. În luna februarie 2011 a introdus patru noi statusuri printre cele pe care le poți alege la setarea „relații”: lesbiană, gay, bisexual și transexual.
 
La începutul lunii mai, plenul Camerei Deputaților a adoptat, cu 232 de voturi „pentru", 22 - „împotrivă" și 13 abțineri, inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției cu privire la redefinirea familiei.

Această inițiativă cetățenească pentru revizuirea Constituției prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consfințită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor".