ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Familiei Regale a României nu au participat, duminică, la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, deși au primit o invitație oficială pentru acest eveniment, au declarat surse pentru ActiveNews.

Absența Familiei Regale este inexplicabilă, în contextul în care nu a existat, până la ora transmiterii acestei știri, vreo comunicare oficială care să justifice imposibilitatea participării la acest eveniment istoric.

Nici fostul principe Nicolae nu și-a anunțat intenția de a participa la sfințirea Catedralei.

Să nu uităm, totuși, că ideea unei Catedrale Naționale a încolțit imediat după proclamarea României ca Regat, Regele Carol I înaintează Camerei Legislative un proiect de lege pentru construirea unei Catedrale în Capitală.
Totodată, Regele Ferdinand adresează Sfântului Sinod, la 10 mai 1920, un hrisov regal prin care se vestește hotărârea de a ridica în București o biserică monumentală în amintirea victoriei armatelor române în războiul de întregire”.

Zeci de mii de români au participat, duminică, la sfințirea Catedralei Neamului.
La finalul slujbei, PF Daniel a remarcat faptul că în interior, pe scaune, încap 3.000 de oameni, în timp ce în picioare vor încăpea 5.000. PF Daniel a mai spus că speră ca în trei ani să se finalizeze și pictura noii Catedrale Patriarhale.