ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE:  Magistrații Tribunalului București au decis, miercuri, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a Magdalenei Șerban, femeia care a împins o tânără de 25 de ani în fața metroului, la stația Dristor 1, aceasta decedând în urma impactului.

„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, au rezultat următoarele: la data de 12.12.2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Costin Georgian, inculpata a împins o persoană de sex feminin, spre liniile de metrou, cu intenția vădită de a o arunca în fața trenului care tocmai intra în stație”, au arătat procurorii criminaliști.

Ulterior, tot marți, în jurul orei 19:54, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Dristor 1, Magdalena Șerban a împins o altă fată spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe șine, în timp ce aceasta încerca să se agațe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul.

„Urmare a acestor acțiuni victima a fost lovită de trenul ce intra în stație și a decedat ca urmare a leziunilor suferite”, precizează anchetatorii.
 
 
ACTUALIZARE: Parchetul București anunță că a fost pusă în mișcare o acțiune penală împotriva inculpatei Ș.M. pentru infracțiunile de omor calificat și tentativă de omor.

Iată comunicatul Parchetului București:

„La data de 13.12.2017, procurori criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatei Ș.M. pentru infracțiunile de omor calificat și tentativă de omor.
Totodată, s-a dispus reținerea inculpatei pentru o perioadă de 24 de ore.
Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, au rezultat următoarele:
- la data de 12.12.2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Costin Georgian, inculpata Ș.M. a împins o persoană de sex feminin, spre liniile de metrou, cu intenția vădită de a o arunca în fața trenului care tocmai intra în stație;
- la data de 12.12.2017, în jurul orei 19:54, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Dristor 1, inculpata Ș.M. a împins o persoană de sex feminin spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe șine, în timp ce aceasta încerca să se agațe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul; urmare a acestor acțiuni victima a fost lovită de trenul ce intra în stație și a decedat ca urmare a leziunilor suferite.
În cursul acestei zile, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București în vederea luării măsurii arestării preventive a  inculpatei pe o durată de 30 de zile.
Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B.”
 
 
ACTUALIZARE: Femeia bănuită că ar fi împins o tânără pe linia de metrou în stația Dristor a fost depistată de polițiști în cursul nopții și este audiată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în calitatea de suspect, a anunțat miercuri dimineață IGPR.

„La această oră procurori din cadru Parchetului de pe lângă Tribunalul București audiază în calitate de suspect, la sediul Poliției Capitalei, persoana bănuită de săvârșirea faptelor din stațiile de metrou Costin Giorgian și Dristor 1. Anterior, în cursul nopții, polițiști ai Brigăzii de Poliție Transport Public București au depistat o femeie în vârstă de 36 de ani, ale cărei semnalmente corespundeau cu cele ale persoanei căutate și au condus-o la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au comis faptele”, precizează sursa citată.

 
ȘTIREA INIȚIALĂ
 
O tânără a murit, marți seara, după ce a fost împinsă de o femeie pe linia de metrou, în stația Dristor 1.
 
Femeia este căutată de polițiști, care au prezentat fotografii și semnalmentele ei, informează Biroul de presă al Poliției Capitalei.

Poliția Capitalei a dispus ca polițiștii să patruleze în toate stațiile de metrou.

Poliția solicită sprijin din partea tuturor persoanelor care pot oferi informații despre persoana din imaginile surprinse de camerele de filmat de la metrou. Cei care o recunosc pe femeie sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze celui mai apropiat polițist.

Semnalmentele femeii sunt: vârsta 40-45 de ani, aproximativ 1,70 m, constituție slabă, ten deschis, pomeți proeminenți, îmbrăcată în jachetă scurtă de culoare închisă, blugi bleumarin deschis, largi, pe cap purta o eșarfă bleumarin închis, care îi acoperea părul.

Femeia ar mai fi fost implicată anterior într-un incident cu o altă tânără, pe care a împins-o spre linia de metrou, însă aceasta nu a pățit nimic, a declarat, marți noapte, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca.

„Vorbim despre un incident care a avut loc cu câteva ore înainte, dar care a fost comunicat Poliției în jurul orelor 20,00. O tânără a fost, tot așa, împinsă, nu i s-a întâmplat din fericire absolut nimic și în jurul orelor 20,00 s-a prezentat la Poliție să relateze acest eveniment. Există indicii că ar fi fost aceeași persoană în cauză și aici", a spus Sarca.

Ea a precizat că din primele cercetări reiese că femeia și tânăra care a decedat ar fi fost implicate anterior într-un conflict.

„Din datele existente, suspecta a părăsit stația de metrou și a ieșit la suprafață", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Sarca a făcut apel la populație să-și păstreze calmul și să sprijine acțiunile polițiștilor.