ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondul IKEA pentru Egalitate de Gen, dezvoltat de IKEA România și Fundația Comunitară București, va finanța timp de trei ani, cu un buget de 630.450 de lei, două proiecte destinate femeilor „transgender”, respectiv femeilor victime ale violenței domestice, a anunțat Fundația Comunitară București.

Potrivit sursei citate, cele două proiecte au fost depuse  de Asociația MozaiQ, respectiv de Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen (A.L.E.G.) în parteneriat cu Asociația ANAIS. Ambele asociații promovează homosexualitatea.

Proiectul implementat de Asociația MozaiQ se numește TRANScendent și își propune să îmbunătățească calitatea vieții și independența financiară a femeilor transgender din București. Proiectul va fi susținut cu 70.000 lei pentru primul an de implementare.
 
Transgenderismul este teoria conform căreia o persoană poate avea alt gen decât cel dat de sexul biologic. Cu alte cuvinte, un bărbat biologic se poate „simți” femeie și poate cere ca genul său să fie feminin.

Al doilea proiect, numit numit #SiEuReusesc – comunitatea învingătoarelor din București –își propune să crească pe termen lung autonomia și relațiile bazate pe solidaritate, pentru femeile și copiii supraviețuitori ai violenței domestice. Proiectul va fi susținut cu 140.150 lei pentru primul an de implementare.

„IKEA Romania este o companie construită pe valori umaniste și noi credem că egalitatea de gen este importantă pentru toți angajații și clienții noștri. Sperăm că proiecte ca acestea vor face o diferență pentru cei direct afectați și, împreună cu noul Grup de lucru pentru Egalitate de Gen la nivel de CEO, vor contribui la progres pentru societatea românească”, a declarat Ioana Ștefan, Ambasadoare a Diversității și Incluziunii în IKEA România.

Fondul IKEA pentru Egalitate de Gen, dezvoltat de IKEA România și Fundația Comunitară București, a fost lansat în decembrie 2018 și a primit 25 de proiecte eligibile din București și județul Ilfov.

Fondul IKEA pentru Egalitate de gen „susține financiar proiecte care contribuie la creșterea independenței economice a femeilor aflate în situații de vulnerabilitate, la educația pentru parteneriatul de gen, cu accent pe viața privată, precum și intervenții comunitare pentru transformarea rolurilor de gen tradiționale”, se arată în comunicatul mai sus menționat.