ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, vineri seară, că grădinițele, școlile și liceele din București vor fi închise luni și marți, în condițiile în care până miercuri sunt prognozate temperaturi extrem de scăzute.

 Școlile, creșele, grănițele și liceele vor fi închise în București, luni și marți, a anunțat Firea, precizând că a vorbit cu prefectul de Ilfov și că a fost luată aceeași măsură și în acest județ.

„Informațiile primite de la specialiștii în meteorologie arată că luni, marți și miercuri va fi ger năprasnic în București, minus 20 de grade. Există pericol de îmbolnăviri și de accidente. Chiar dacă în București se va putea acționa, este vorba de ger năprasnic, condiții meteo dificile și împreună am luat această decizie, ca școala, care ar fi trebuit să înceapă luni, să se amâne deocamdată pentru miercuri. Voi ține legătura cu ministrul Educației, cu inspectorul școlar general, cu directorii de școli, să vedem dacă se va putea începe școala de miercuri sau chiar de joi, când e prima zi în care vremea se va îmbunătăți în București", a spus primarul general al Capitalei.

Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de viscol pentru opt județe până vineri, la ora 23.00, iar codul galben va fi menținut în București și în 19 județe până la aceeași oră.

În perioada următoare, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât și ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între minus 25 și minus 15 grade.

Secretarul de stat în Ministerul Educației Liviu Pop declara, vineri după-amiază, că o situație a școlilor din țară care vor fi închise săptămâna următoare din cauza condițiilor meteorologice va exista duminică, adăugând că, în cadrul videoconferinței pe care a avut-o cu inspectorii școlari, s-a pus la punct procedura de comunicare.