ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un poliţist al Brigăzii Rutiere din Bucureşti este internat în stare critică la spital, în comă indusă. Totul după ce a încercat să oprească un şofer să fugă dintr-un filtru al poliţiei. A fost agăţat şi proiectat într-un parapet de pe marginea drumului.

Colegii agentului au reuşit să-l prindă pe suspect la câţiva kilometri distanţă, după ce acesta a pierdut controlul maşinii şi a fost proiectat în gardul unei case.

Bucureşti, puţin după miezul nopţii. Un filtru al poliţiei rutiere trage pe dreapta şoferul acestei maşini. Bărbatul dă semne că ar opri. În momentul în care agentul se îndreaptă spre el, şoferul accelerează însă. Agentul încearcă se agaţă de maşină şi încearcă să-l convingă pe cel de la volan să oprească. Nu reuşeşte şi în cele din urmă este proiectat în parapetul de pe mijlocul şoselei. O parte dintre colegii lui cheamă ambulanţa, alţii pleacă în urmărirea şoferului.

În timp ce poliţistul grav rănit este internat la Spitalul Floreasca, colegii lui reuşesc să îl prindă pe şoferul care îl lovise. După cinci minute de urmărire, scapă maşina de sub control şi se opreşte în gardul unei case de pe Bulevardul Pipera. Este reţinut şi dus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Era băut, spun poliţiştii. Şoferul turc rămâne şi el internat, pentru că este rănit în accidentul pe care l-a povocat. Durpă ce revine, va fi anchetat şi ar putea fi reţinut, dacă poliţiştul pe care l-a lovit cu maşina va avea nevoie de mai mult de 90 de zile de îngrijri medicale, potrivit digi24.ro.

Urmărire ca-n filme

La puţin timp, alţi agenţi porneau în altă urmărire. Au vrut să oprească o maşină în care erau doi tineri, dar şoferul nu s-a supus.

„A accelerat și a plecat în mare viteză, moment în care au plecat în urmărirea lui doi motocicliști de la Poliția Capitalei”, a precizat Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere București.

25 de kilometri au urmărit maşina polițiștii. La un moment dat, şoferul nu a mai controlat volanul şi autovehiculul a căzut într-un râu. Şoferul şi pasagerul au ieşit din maşină şi au fugit. Mascații i-au somat să se oprească şi, ca să fie mai convingători, au tras câteva focuri de avertisment. Șoferul a reuşit să dispară, dar pasagerul din dreapta a fost prins şi dus la audieri. De la el speră să afle oamenii legii de ce fugeau.

De aici șoferul și-a pierdut urma și a fost dat în urmărire. Tânărul este recidivist, acuzat în trecut de mai multe furturi. Razia de azi noapte a cuprins tot Bucureştiul. Poliţiştii au capturat inclusiv substanţe interzise care se aflau la bordul maşinilor oprite pentru control. Oamenii legii au dat peste 600 de amenzi, au scris 14 dosare penale şi au reţinut 30 de permise de conducere.