ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Kivu a recunoscut, în sfârșit, după 27 de ani de lecții date românilor despre „anticomunism”, deontologie și democrație că, asta e, a fost, și el, un turnător. Impostura constă, evident, nu în faptul că a turnat ci în faptul că a mers pe burtă, după cum îi e felul, timp de 27 de ani.

Sociologul a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a colaborat cu Securitatea, sub numele de cod „Mihai”. „Nu găsesc alt resort pentru a-l fi semnat decât lașitatea”, scrie cunoscutul sociolog.

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a comentat reacția lui Mircea Kivu după ce a fost dezvăluit faptul că acesta a fost turnător al Securității.

Dragomir susține că în reacția sociologului de pe Facebook sunt în continuare doar minciuni și aduce argumente solide în favoarea celor afirmate.

„Am citit postarea lui Mircea Kivu cu dezgustul "specialistului" care stie cata mizerie si cat rau absolut se ascunde sub cuvintele sale mestesugite. Cred ca fiecare turnator trebuie sa fie devoalat in toata splendoarea lasitatii, urateniei, micii sale umane. Nu voi comenta personajul care pana mai ieri ne invata cu #rezist si ne dadea lectii cu democratia, ne promova USR (ce hidos, turnatorul fostei securitati laudand partidul noii securitati), ne zicea cu statul de drept si alte instructaje pe care le mai primea. Nu voi detalia, dar ca "specialist" va pot spune ca postarea sa merge mult pe langa adevar. Un exemplu: daca cineva va spune ca a obtinut pasaport in 1986 si a mers O LUNA in Israel fara ca Securitatea sa stie, iar cand s-a intors Securitatea i-a zis... asa... en passant sa scrie ce a facut O LUNA in Israel.. va minte. Iar faptul ca turnatorul a fost trimis cu sarcini externe - O LUNA arata cata incredere si cat de apropiat informativ era de organe. Oamenii astia mint si acum in postari crezand in creierul lor comunistoid ca nimeni nu va iesi si nu va arata minciunile lor pestilentiale. In mentalitatea sa, omul asta e tot "Mihai". Si minte ca orice turnator - gornac securist. Cea mai joasa speta a mizeriei umane. Fiecare turnator trebuie sa-si poarte crucea. Dar sa si-o poarte intr-o directie diferita fata de buneii nostri care au fost torturati in inchisorile ororii. Sa si-o poarte direct spre Iadul turnatorilor, desi am indoieli ca necuratul ar vrea sa aiba de a face cu ei.

PS. Evz, marturisirile si lacrimile de crocodil nu se pun. Marturisire era daca zicea in 23 decembrie 1989 si se baga intr-o chilie, asa a preferat sa urmeze instructaje in continuare.... De aici o mare diferenta fata de SR Stanescu. A iesit imediat in fata si a zis, am lucrat cu USLA pe studentii arabi. Punct. Din acel moment a fost liber. De aici diferentele de caracter si de libertate.", a scris Daniel Dragomir, fost colonel SRI.