ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 14 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite în urma atacurilor cu vehicul comise în orașul Barcelona și în localitatea Cambrils, situată în zona Taragona.

O dubă a intrat în plin în pietonii pe Bulevardul La Rambla. Mașina a fost abandonată după o cursă de peste jumătate de kilometru în care a lovit toți oamenii întâlniți. 
 
Presa locală susține că unul dintre atacatori a fost împușcat mortal de poliție, iar un altul a fost arestat. Autoritățile spaniole au anunțat că forțele de poliție au ucis cinci suspecți, în orașul Cambrils, pentru a opri un al doilea atac terorist, la doar câteva ore după atentatul de la Barcelona.

17 dintre răniți se află în stare critică, iar alți 30 au răni grave, a precizat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență.

Sebastian Bodu, fostul șef al ANAF, a analizat reacțiile care au venit în urma acestui atentat și a rămas șocat de faptul că anumite categorii care promovează „progresismul” nu au spus nimic despre această tragedie, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

„INCREDIBIL!!! Am făcut o tură pe paginile de fb ale progresiștilor, fie politicieni, fie jurnaliști, fie influenceri, fie simpli particulari. Ăștia, pro refugiați, pro căsătorii gay, pro corectitudine politică, pro multiculturalism, pro Obama ș.a. Nimic despre atentatul de la Barcelona. Zero. Nada. Nu există. Păi nu dă bine să zici ceva de musulmani, nu?”