ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o postare pe internet, scriitorul Gabriel Liiceanu a criticat prezența rectorului Ioan Aurel Pop în Comisia prezidențială pentru proiectul de țară, considerând că acesta ar fi acoperit plagiatul fostului premier Victor Ponta, pe vremea când era membru în Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

„Administrația Prezidențială  și-a propus să facă „un proiect de țară” care să arate „unde vrem să își găsească România locul în UE”. (Vezi Doamne, pe fundalul celor amintite, e greu de aflat ce-i lipsește și ce-i trebuie României.) Și, în vederea realizării proiectului, s-a alcătuit o comisie (cum altfel?) alcătuită din cei presupuși a fi calificați pentru această sarcină măreață. În centrul proiectului, după cum a anunțat recent Președintele țării, se află „România educată”: „România educată e calea spre viitorul României. Fără o generație educată nu se poate construi viitorul”, a spus el. Deși ar fi câte ceva de spus despre fiecare dintre cei nominalizați, mă opresc asupra unuia dintre cei zece „membri independenți” (în total sunt 23) care se află în „Comisia privind Proiectul de țară”: Ioan Aurel Pop. Oficial, dl Pop este profesor, rector și academician. Dar în memoria colectivă el este altceva” spune Liiceanu pe contributors.ro.

Deputatul Daniel Gheorghe consideră însă că acest atac la adresa rectorului Universității din Cluj nu este decât o răbufnire de orgoliu a filozofului, pentru că acesta nu a fost invitat de președintele Klaus Iohannis să facă parte din comisie.

„Văd că dl. Liiceanu atacă prezența în comisia prezidențială a dl. Ioan Aurel Pop, intelectual de mare calitate și patriot român pe deasupra. Probabil că dl. Liiceanu, rănit în amorul propriu prin neincluderea sa în comisia destinată realizării proiectului de țară, l-ar fi atacat direct pe președintele Klaus Johannis, dar negăsind argumente a preferat să sară la beregata istoricului clujean. Consider că pentru cooptarea profesorului Pop, președintele Johannis merită felicitări și nu critici pline de trufie. Bănuiesc, spre consolarea dl. Liiceanu, că atunci când Nicușor Dan va fi președinte al României, acesta îl va pune să conducă tot ceea ce dorește augusta sa personalitate!” a comentat deputatul Daniel Gheorghe.

Lucian Croitoru și Valentin Lazea din BNR, sociologul Dan Dungaciu, Vasile Pușcaș, Cristian Pârvulescu, fostul consilier prezidențial Iulian Chifu și Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai sunt printre personalitățile care fac parte din comisia prezidențială pentru proiectul de țară.