ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat modul în care companiile de salubritate au făcut deszăpezirea în București, arătând că, deși nu a nins foarte puternic, pe multe străzi secundare utilajele nu au intervenit și nu au împrăștiat material antiderapant.

„Dimineață, lucrurile păreau, din declarații, că merg foarte bine. Parțial, declarația era adevărată. În fapt, în teren lucrurile nu stăteau chiar așa. Am trimis mai mulți colaboratori în toate sectoarele, am luat toate sesizările de pe rețelele de socializare. Avem câteva cazuri în care nu s-a intervenit așa cum s-a declarat și așa cum ar fi trebuit. Concret, s-a circulat foarte dificil între cartierul Drumul Taberei și zona centrală, spre calea Dorobanți. Pe strada Panait Cerna nu s-a dat cu antiderapant suficient. În zona Militari nu a fost material antiderapant suficient, sunt mai multe sesizări. Și pe bulevardul Petricani a fost o deszăpezire deficitară, acolo unde au fost primite reclamații și la ninsoarea anterioară. De asemenea pe bulevardul Timișoara și podul Basarab avem sesizări că nu s-a intervenit și circulația a fost îngreunată. Am primit sesizări și cu privire la câteva străzi lăturalnice din jurul Guvernului, deși zonă centrală", a spus Gabriela Firea reprezentanților companiilor de salubritate în cadrul comandamentului de iarnă convocat la PMB.

În plus, primarul general a mai precizat că doar pe jumătate dintre trotuarele care ar fi trebuit deszăpezite s-a intervenit și a cerut tuturor firmelor de curățenie care au contract cu administrațiile locale să îndepărteze, până la finalul zilei, zăpada și greața care s-au format în timpul nopții.

„La zăpada anterioară, care a lăsat un strat de 63 de centimetri în București, am văzut că ați acționat mai energic. De data aceasta v-ați gândit, probabil, că ninge mai puțin și ați lăsat-o, nu pot să spun chiar de mântuială, dar nici acțiune foarte energică nu a fost. Ați dovedit că puteți și trebuie să demonstrăm în continuare că știm să facem deszăpezire așa cum se cuvine. Este păcat, așa cum s-a demonstrat în această iarnă că autoritățile pot să intervină în folosul cetățenilor, trebuie să fim cu toții în teren și să dimensionăm corespunzător utilajele care intervin", a completat edilul.

Reprezentanții companiilor de salubritate au susținut, în fața primarului general, că au efectuat cu întârziere deszăpezirea fie din cauza traficului foarte aglomerat din prima parte a zilei, fie din cauza unor defecțiuni tehnice la mașinile de intervenție.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că până joi, la prânz, vor fi mai multe reprize de ninsoare în Capitală, iar vântul va bate cu rafale de până la 55 de kilometri pe oră, ceea ce poate favoriza formarea poleiului.