ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numele lui Gigi Becali este vehiculat într-un scandal imens al despăgubirilor dubioase aprobate de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), anunță gsp.ro.

DNA a fost sesizată de Corpul de Control al premierului în legătură cu modalitatea în care Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP a stabilit drepturi presupus a fi supraevaluate în favoarea unor persoane.

Corpul de control al premierului vine și cu un caz concret în care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, să emită titlul de despăgubire, ca urmare a tergiversării soluționării dosarului de către ANRP. Moștenitorul unui teren din comuna Voluntari i-a cesionat drepturile lui George Becali, care a solicitat retrocedarea terenului de 28,5 de hectare. Comisia a aprobat 21,75 de hectare pentru care să primească un milion de euro. Ulterior a fost supraevaluat la 71.339.884 de euro.

Raportul de evaluare nr. 23285/R/22.06.2011, întocmit de evaluatorul Nuțiu Emil, nu a mai fost analizat de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor deoarece, în perioada iunie 2011 - mai 2012, nu au mai avut loc ședințe ale acesteia din cauza „neîntrunirii cvorumului necesar”, se arată într-un comunicat al Corpului de control.

Patronul Stelei ar fi cumpărat un teren cu 1 milion de euro și după un șir de procese, evaluări și decizii controversate, a obținut o decizie conform căreia Statul român trebuie să-i plătească 71 de milioane.

Totul s-a făcut printr-un interpus, unul dintre nepoții lui Becali, același căruia Gigi i-a cedat și acțiunile clubului Steaua.

Procurorii vor decide dacă în perioada următoare vor deschide un dosar și pentru ce infracțiuni.

Gigi Becali neagă faptul că ar avea vreo implicare în acest caz și spune că nepotul său a renunțat deja la desppgubiri de 45 de milioane de euro pe care le câștigase în justiție în 2015.

"Știu că este minciună pentru că nu e adevarat așa ceva. Eu ce mai știu... nepotul meu a avut o despăgubire de 45 de milioanede euro, la care a și renunțat. Deci a ajutat statul cu 45 de milioane de euro, cadou. Mai știu că se face atac la justiție. Trebuie să se sesizeze CSM. Nepotul meu nu a luat el și nu i-a dat nimeni, i-a dat Curtea Supremă de Justiție. Și dacă se spune că e ilegal, înseamnă că e atac la justiție și la judecători", a spus Gigi Becali la RTV.

VEZI AICI reacția lui Gigi Becali