ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți români, între care astrofizicianul Aurora Simionescu și antreprenorul Radu Georgescu, se regăsesc pe lista celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est.

Lista este elaborată de mai multe companii, între care și Google, ca parte a unei campanii ce are ca scop promovarea inovației. Domeniile în care s-au remarcat reprezentanții României sunt variate: de la educație și creatori de conținut la dezvoltare de aplicații, astrofizică și robotică, potrivit Mediafax.

Printre cei mai importanți 100 de inovatori din Europa Centrală și de Est se află Radu Georgescu, antreprenor în sectorul tehnologiei și fondator al GECAD Group; András Kapy, CEO al companiei de robotică Axosuits, Cosmin Mihaiu, cofondator al MIRA Rehab, care dezvoltă o serie de jocuri și lecții interactive pentru diverse dispozitive, precum Kinect, cu scopul de a ajuta recuperarea medicală.

Pe această listă se regăsesc și Paul Balogh și Cristian Dinu, fondatori ai Read Forward, un start-up care a dezvoltat primul manual digital din România, iar acum produce manuale utilizate pe scară largă în școli; Ramona Cordoș și Codin Pop, fondatori ai Creative Monkeyz, care publică gratuit tutoriale video și lecții despre software de grafică, design, montaj și modelare 3D; Stefania Druga, fondator al HacKIDemia, o rețea globală care dezvoltă seminarii și kit-uri ce ajută copiii să rezolve diverse provocări prin curiozitate, joacă și empatie; Eduard Alexandrian, cofondator al SafeDrive, o aplicație românească, ce recompensează șoferii care nu folosesc telefonul în timp ce conduc.

De asemenea, pe listă se află Aurora Simionescu, astrofizicianul care a făcut parte dintr-un grup de cercetători ce au observat pentru prima oară unul dintre filamentele de gaz care leagă grupurile de galaxii. Existența acestor filamente a fost dedusă teoretic în urmă cu zece ani.

Au mai fost nominalizați Dan Ciotu, Dragoș Ilinca și Vladimir Oane, fondatori ai UberVu, o platformă de tip "social analytics", care analizează datele de pe bloguri, forumuri și rețele sociale și oferă informații pe baza cărora se pot lua decizii de business.