ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Contribuția pe care Casa Regală a avut-o la integrarea României în cele mai importante structuri europene și euroatlantice este un exemplu „de dragoste, dăruire și loialitate pentru țară", a afirmat premierul Sorin Grindeanu, conform Agerpres.

„Sunt deosebit de onorat să fiu astăzi alături de dumneavoastră la aniversarea a 20 de ani de diplomație regală. Este un moment cu totul special, de recunoaștere a contribuției esențiale pe care Casa Regală a avut-o la integrarea României în cele mai importante structuri europene și euroatlantice. Această contribuție va rămâne unul din cele mai frumoase exemple de dragoste, dăruire și loialitate pentru țară. Astăzi, putem afirma cu toată convingerea că România a evoluat enorm. Un semn al acestei evoluții, al creșterii spirituale, economice și sociale a țării noastre este și relația dintre autoritățile statului și Casa Regală, o relație ce reprezintă o prelungire firească a respectului și prețuirii pe care românii le-au avut întotdeauna pentru Coroană", a declarat Grindeanu, la Palatul Elisabeta, la un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la prima vizită externă a Familiei Regale reprezentând interesele României.

Potrivit premierului, în urmă cu 20 de ani, România începea să conteze din nou cu adevărat în Europa și în lume grație eforturilor Familiei Regale. Prim-ministrul a făcut referire și la „turneul impresionant" pe care Regele Mihai și Regina Ana l-au desfășurat la cele mai importante cancelarii și case regale pentru a pleda cauza țării noastre.

„Altețele Voastre Regale le-ați fost alături în multe din aceste vizite și, cu noblețe, le continuați acum efortul. Astăzi, la două decenii distanță, suntem în fața unei noi provocări, a unei dezbateri cruciale despre viitorul Uniunii Europene", a spus premierul Grindeanu.

Totodată, șeful Executivului le-a transmis principesei Margareta și principelui Radu rugămintea de a fi în continuare alături de români și de România, pentru a susține „cauza unei Europe la fel de puternice și de unite".

„Orice proiect de țară am avea, acesta nu poate fi realizat decât dacă ne vom raporta la valorile pe care înaintașii noștri le-au transmis. (...) Dacă vrem să pregătim viitorul așa cum ni-l dorim, atunci trebuie să tragem învățămintele necesare și să facem totul pentru ca România să fie o națiune demnă și respectată în Europa și peste tot în lume. (...) Vă mărturisesc că atunci când treburile țării vor fi mai apăsătoare și mai grele, mă voi gândi întotdeauna la dragostea de țară pe care, de atâtea ori, Casa Regală a pus-o înaintea oricăror provocări pe care a trebuit să le înfrunte. Și atunci nimic nu va mai părea greu. Sunt convins", a spus Sorin Grindeanu.