ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României a stabilit joi, printr-o hotărâre, suma minimă cu care vor fi despăgubiți veteranii de război care, din cauza deficitului de terenuri în localitățile de domiciliu, nu au putut fi împroprietăriți.

Potrivit unui comunicat al Executivului, persoanele îndreptățite vor primi o sumă determinată conform grilelor notariale, actualizate în condițiile legii, dar nu mai puțin de 1.564 lei pe hectarul de teren la care au dreptul.

În situația în care, pentru aceeași unitate administrativ-teritorială, în grilele notariale sunt cuprinse valori diferite, despăgubirea se determină prin media valorilor respective, dar nu mai puțin de suma care se acordă în prezent.

Până în prezent, un număr de 1.087 de veterani de război au cereri validate în vederea acordării de terenuri, dintre care 745 optează pentru primirea terenului, iar 342 solicită despăgubiri.

Despăgubirile se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Conform documentului, aceste prevederi pun în executare Sentința Civilă numărul 3009/2014, pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul numărul 7966/2/2012, prin care instanța obligă Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Finanțelor Publice să adopte măsuri legale în conformitate cu prevederile Legii 44/1994.