ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat marţi că lucrările la baza militară de la Deveselu se desfăşoară conform calendarului şi se vor încheia până la finalul acestui an, iar amplasamentul şi sistemul antirachetă vor fi complet operaţionale în luna martie a anului viitor. 

Ambasadorul american a adăugat că până la operaţionalizarea amplasamentului şi sistemului antirachetă de la Deveselu mai sunt de efectuat teste. 

"Lucrările se desfăşoară conform calendarului şi bugetului aprobat, iar perioada estimată de încheiere a lucrărilor este sfârşitul anului. Guvernele SUA şi României plănuiesc în acest moment organizarea unei ceremonii pentru a marca încheierea lucrărilor de construcţie. Mai sunt însă de efectuat destule teste ale amplasamentului sistemului şi ale sistemului antirachetă. Aşadar, probabil amplasamentul şi sistemul vor deveni complet operaţionale undeva în luna martie 2016.
 
Odată încheiată această etapă, guvernele României şi SUA, precum şi NATO, vor marca operaţionalizarea sistemului. Deci vor fi două ocazii de a marca această construcţie şi amplasamentul, una în cadrul acestui an, spre sfârşitul anului, iar cealaltă undeva în aprilie-mai 2016', a declarat Hans Klemm. 

Ambasadorul Hans Klemm a afirmat că este încrezător că amplasamentul va trece toate testele. "Sunt complet încrezător că amplasamentul va trece toate testele până în primăvara anului viitor, nu ştiu exact să vă spun ce teste s-au realizat până în acest moment", a mai declarat Hans Klemm. 

Ambasadorul a vizitat marţi, la Deveselu, grădiniţa cu program prelungit şi şcoala din localitate, dar şi baza militară. 

Ambasadorul a subliniat că vizita la Deveselu a constituit o prioritate, iar amplasamentul antirachetă de la Deveselu este un element esenţial al parteneriatului strategic dintre SUA şi România.