ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a îndemnat românii să vină la Referendumul pentru Căsătorie ce va avea loc pe 7 octombrie.

Mitropolitul Moldovei a spus că se așteaptă ca românii credincioși să-i convingă și pe ceilalți să vină la consultarea populară pentru a-și arăta „atașamentul față de taina familiei”.

„Avem în față și lucrarea care este legată de taina familiei. Vom fi chemați peste câteva săptămâni, noi, cei care suntem în ograda Bisericii și nu numai, să ne arătăm printr-un gest exterior mărturisirea noastră a dreptei credințe, a adevărurilor care sunt scrise în Sfânta Scriptură și anume cele legate de familie.

Am încredințarea că și dumneavoastră, cei de față, deja cunoașteți despre ce este vorba și deja vă pregătiți și încercați în jurul dumneavoastră să creați spații de lumină și de manifestare a acestei mărturisiri, chemându-i pe toți cei pe care îi cunoașteți, din apropiere sau membri ai familiei, prieteni și cunoscuți care trăiesc în alte zone ale Moldovei, ale țării , ale lumii, cu îndemnul să adeverească că sunt iubitori de Dumnezeu, de Biserică, de neam, arătându-și toate aceste gânduri prin atașamentul față de taina familiei”, a spus ÎPS Teofan la finalul slujbei de vineri, 14 august, oficiată cu ocazia praznicului Înălțării Sfintei Cruci.
 
Arhiepiscopul Iașilor nădăjduiește că românii „ortodocși, neortodocși, care cred puternic în Dumnezeu sau poate au la baza convingerii lor altceva, dar sunt atașați valorilor familiei, să se prezinte în ziua respectivă la vot” pentru că importanța acestui referendum nu „poate fi depășită de vreo altă lucrare care are loc în această perioadă”.

„Cu gândul la strămoșii, părinții, copiii noștri, cu gândul la neamul nostru, cu gândul la viitorul Europei și al lumii este de bine ca în ziua de 7 octombrie sau în ziua în care se va organiza referendumul, să fim cu toții acolo cu iubire cu iertare, dar și cu îndrăzneală sfântă pentru a ne mărturisi crezul nostru lăuntric cel mai adânc” a încurajat ascultătorii Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.