ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Ce se întâmplă în lume de la 11 septembrie 2001 încoace (ca să dăm o dată exactă) este confirmarea eşecului iluminismului. S-a dovedit că umanitatea este departe de a fi o mare familie unită de o morală naturală comună, drepturi naturale comune, religie naturală comună.

Plicticoşeniile domnului Kant şi utopiile sale cu "pacea eternă" sunt deja maculatură. Din Voltaire a rămas doar simţul umorului- de calitate chiar şi atunci când este anti-creştin.

Din lozincile revoluţiei franceze nu a rămas nimic- cine mai e atât de dus de cap încât să creadă în egalitate şi fraternitate? Cât despre libertate- definiţiile variază, preferându-se în general un soi de raportare la un libertinism stupid.
Consecinţă a iluminismului, relativismul moral, cultural, civilizaţional este singura soluţie pentru a mima pe mai departe că religia seculară impusă după ghilotinarea iluministă a Creştinismului, mai poate conta.
Iar relativismul, cum profetic intuia Benedict al XVI-lea, sfârşeşte inevitabil prin a se manifesta ca o dictatură totalitară.

Să nu credem că ne vor mânca musulmanii. Ei doar vor contribui involuntar la instalarea dictaturii ce va să vină.
Şi, o să vedeţi "amuzament", iacobinii ce stau să vină "să salveze civilizaţia", vor ghilotina mai degrabă capete creştine decât capete musulmane. 

Aşa cum iacobinii de altădată, de frica germanilor şi englezilor, au decapitat sute de mii de....francezi.

Şi poate că se va reactualiza şi un mit iluminist, aparent uitat: cel al despotului luminat, al acelui mesia raţional şi secular care să ne "salveze" din bezna obscurantismului şi ignoranţei.