ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cineva a surprins o imagine despre care mulți spun că definește generația "tinerilor frumoși" ai facebook. În fotografie se vede cum două tinere așezate pe scaunele din metrou butonează de zor telefoanele mobile, în timp ce o femeie cu un copilaș în brațe stă în picioare, chiar lângă ele, nebăgată în seamă.

Deși nu erau obligate să cedeze locul femeii cu copilașul în brațe, dat fiind că nu erau pe locurile destinate special mămicilor sau persoanelor cu nevoi speciale, omenia sau bunul simț ar fi indicat ca respectivele domnișoare să o facă, afirmă comentatorii imaginii preluate și postate de Ramona Năstase Anastasiu.

Cu siguranță ar fi făcut-o, spunem noi, dar fiind ocupate cu lumea virtuală, nu au observat ceea ce se petrece cu lumea reală, afirmăm noi.

Despre Generația "tinerilor frumoși", jurnalistul George Damian scria într-o analiză: "Haideți să vă spun cum i-am cunoscut eu pe cei din generația sub 30. Nu toți, există excepții, însă marea majoritate suferă de niște boli grave. Sunt slabi, îi macină teama că nu vor ”reuși”, nu știu exact ce vor să reușească, dar ei vor. Le este teamă să aibă inițiative, nu își asumă niciodată riscuri. Da, sunt inteligenți, sunt pregătiți – dar au crescut într-o lume virtuală. Pentru mine Facebook este un fel de telefon, pentru ei este întreaga lume".