ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoanele cu dizabilități sunt batjocorite nu doar de autorități, ci și de semenii lor. Foarte multe blocuri din România nu au rampe pentru că proprietarii se opun, încălcându-se astfel unele drepturi.

Ioan Săvulescu are 20 de ani și este handicapat locomotor. O asociație a dorit să-l ajute și a consturit o rampă în fața blocului. Vecinii săi au distrus-o însă până să se întărească betonul!

"Am stat sus, acolo și mă uitam cum o distrugeau. Prima data am simțit teamă pentru că toți țipau la mine", a spus Săvulescu pentru Pro TV..

Locatarii spun că au distrus rampa pentru că nu au fost consultați și spun că dacă este cazul, rampa trebuie construită în spatele blocului.

Până de curând, tânărul folosea o rampă pentru pubelele de gunoi, din spatele blocului. În urmă cu câteva zile însă, în timp ce încerca să coboare, a alunecat pe ea, din cauza umezelii și a mizeriei, și a căzut pe spate. De atunci, îi este teamă să se mai apropie de ea.

Legea pe care nu o respectă aproape nimeni spune că inclusiv clădirile de locuit trebuie adaptate pentru persoanele cu dizabilități. Costurile trebuie suportate de Asociația de Proprietari sau de primarii, dacă proprietarii nu au bani.