ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mâine, Curtea Constituțională va analiza propunerea legislativă cetățenească de revizuire a Constituției României, pentru modificarea art.48 și definirea familie ca fiind „întemeiată pe căsătoria liber consimțită între bărbat și femeie”.

Coaliția pentru Familie, inițiatoarea acestui proiect, a transmis următorul apel:

„Prieteni, miercuri vom cunoaște, posibil, decizia Curții Constituționale cu privire la dosarul proiectului de revizuire a Constituției în vederea ocrotirii căsătoriei și familiei în România.

Decizia Curții va fi favorabilă (caz în care Parlamentul urmează să se pronunțe pe proiectul de lege și în ce privește organizarea consultării populare) sau nefavorabilă, caz în care proiectul de revizuire va fi respins și va exista și un lanț de alte consecințe.

În liniște și unire, să ne rugăm Domnului pentru cei 9 judecători. Spre deosebire de alții, noi nu ieșim pe stradă să încercăm influențarea Curții.
 
Doamne ajută!”

Judecătorii Curții Constituționale a României sunt: Valer Dorneanu (președinte), Marian Enache, Petre Lăzăroiu, Mircea Ștefan Minea, Daniel-Marius Morar, Mona-Maria Pivniceru, Livia-Doina Stanciu, Simona-Maya Teodoroiu și  Varga Attila.