ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală.

 

ACTUALIZARE 17:30 Primăria Sectorului 2 a precizat că, prin intermediul Poliției Locale Sector 2, a verificat de mai multe ori activitatea desfășurată de SC MORGANA INVEST SRL (Club Bamboo) pentru a stabili dacă sunt respectate prevederile legale.

Într-un comunicat transmis AGERPRES, semnat de șeful Poliției Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, se arată că pe data de 16 iunie 2016 societatea comercială a fost sancționată contravențional de polițiștii locali. "Amenda a fost aplicată conform Legii nr. 12/ 1990, republicată, pentru desfășurarea de activități de alimentație publică fără să aibă autorizația de desfășurare a activităților prevăzute în grupele cod CAEN 561 (restaurant), 563 (baruri și alte activități de servire a băuturilor) de la Primăria Sectorului 2", subliniază sursa citată.

 

ACTUALIZARE 15:01 Una dintre persoanele care au fost noaptea trecută în clubul Bamboo a povestit în exclusivitate pentru Digi24 primele clipe de după începerea incendiului

„A început să iasă un fum foarte dens și foarte negru. În momentul ăla mi-a trecut prin față exact momentul "Colectiv". Am fugit afară, urcam scările pe unde se iese din club, am luat un stingător, am venit înapoi în club, am dat cu el și am stins primele lumânări care erau la intrare. În momentul acela au început să țipe bodyguarzii să nu mai dau cu extinctorul eu. L-am lăsat jos și am ieșit afară și atunci am început să aud lumea... Țipau, se strigau unii pe alții. Eu m-am panicat, că prietenii mei nu ieșiseră afară din club. Am deschis ușile mari la intrarea din club, pentru că lumea se înghesuia să iasă doar pe o singură ușă, care era foarte îngustă. Erau peste 1.000 de persoane, era clubul aproape plin, la capacitate maximă și gândiți-vă că Bamboo nu este un club mic. Toată lumea era panicată, erau toți pe străzi, se strigau, se căutau”, a povestit martorul.

ACTUALIZARE 15.00 Ministerul de Interne anunță că 44 de persoane, între care mai mulți cetățeni străini, s-au prezentat la spital. Dintre acestea, mai sunt internate cinci.

„Urmare incendiului produs la Clubul Bamboo au fost transportate / au ajuns individual la spital, un număr de 44 persoane, astfel:

- 24 la Spitalul de Urgență București;

- 6 la Spitalul Universitar de Urgență București;

- 5 la Spitalul Clinic de Urgență Pantelimon;

- 3 la Spitalul Clinic de Urgență Colentina;

- 6 la Spitalul de Urgență Elias.

Dintre acestea au rămas internate cinci persoane, din care patru la Spitalul de Urgență București (2 la Terapie Intensivă și 2 la Ortopedie) și una la Spitalul de Urgență Pantelimon (Chirurgie).

Din punct de vedere al cetățeniei, situația se prezintă astfel:

- 27 cetățeni români;

- 15 cetateni israelieni;

- un cetățean italian;

- un cetățean bulgar.

ACTUALIZARE 13:00 – Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță că a fost deschis un dosar penal privind infracțiunea de distrugere din culpă (având ca urmare vătămarea mai multor persoane).

Cercetările sunt efectuate de doi procurori criminaliști din cadrul Secției de urmărire penală și de ofițeri din cadrul Serviciului Omoruri.

În cauză, a fost asigurat perimetrul de interes și a fost inițiată cercetarea la fața locului. Continuarea acestei activități este influențată de faptul că incendiul nu a fost stins în totalitate până în prezent, precum și de faptul că pericolul de prăbușire a structurii nu a fost înlăturat.

De asemenea, sunt solicitate de la instituțiile abilitate relații privind societatea comercială care deține clubul în cauză (autorizații de funcționare, avize, rapoarte de control).


La momentul actual, se efectuează audieri în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs incendiul și este verificată starea persoanelor internate în urma incidentului.
 
ACTUALIZARE 09.02 Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu a declarat că Clubul Bamboo nu avea autorizație de funcționare, iar în această lună urma să fie amendat. El a precizat însă că planul de acțiune la incendiu al clubului era avizat de ISU. 

”Clubul nu avea autorizație de funcționare și autorizație de construcție receptionată. Acesta este și motivul pentru care nu avea autorizație de funcționare”, a spus viceprimarul, într-o intervenție la Digi 24.

ȘTIRE INIȚIALĂ 38 de persoane au fost spitalizate, a spus Raed Arafat. Există posibilitatea să mai fi rămas victime prinse în interior. Clubul a ars în totalitate, o parte din clădire este prăbușită.

 În club „se fuma palmat”, spune un martor ocular pentru Digi 24. Adriana Nicolae, una diontre persoanele care a ffost în club, a scris pe Facebook că focul ar fi izbucnit dintr-odată și ar fi cuprins tot clubul. Nu s-a auzit nicio explozie în prealabil, dar, spune aceasta, este exclus să fi pornit de la o țigară. Se pare că totul ar fi pornit de la scena unde se aflau dansatoarele.


Una dintre victime este intubată. Arafat a precizat că starea persoanei care era intubată, după ce s-a intoxicat cu fum, spitalizată la Floreasca, s-a îmbunătățit. "Persoana care a fost ventilată și intubată este în stare bună, scoasă de pe aparate", a precizat secretarul de stat, menționând că este vorba despre o femeie.

Potrivit ultimelor informații prezentate de Raed Arafat, s-ar mai afla internate în spitalele bucureștene mai puțin de zece persoane aduse de la clubul Bamboo.