ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE O nouă veste tristă a venit în această dimineață, autoritățile anunțând că încă o tânără a decedat la spitalul Sfantul Pantelimon din Capitală. Aceasta avea 27 de ani, iar în urma incendiului de vineri seară din Clubul Colectiv tânăra a avut arsuri pe 50% din suprafața corpului.
 
”Avea arsuri de gradul trei și patru. Pronosticul nostru a fost rezervat încă de la început și din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru ea. Mai avem patru pacienți, din care doi în stare foarte gravă. Unul dintre ei are arsuri pe 50% din suprafața corpului, iar celălalt pe 70-80%”, a declarat Fiorela Mițoiu, purtător de cuvânt al spitalului Sfânul Pantelimon pentru Digi24.
 
UPDATE Din păcate, numărul victimelor continuă să crească după tragedia de vineri din Clubul Colectiv. O a 31-a victimă a murit la Spitalul de Arși. Este vorba de un rănit grav care nu fusese încă identificat.

Informaţia a fost comunicată de vicepremierul Gabriel Oprea, luni după-amiază, în şedinţa grupului de lucru de la Guvern, anunță Mediafax.

Potrivit sursei citate, persoana decedată este tânărul neidentificat care se afla la Spitalul de Arşi din Capitală.
 
Știrea inițială
 
137 de răniţi se află în continuare internaţi în spitalele din Bucureşti, în urma incendiului care a izbucnit vineri seară în clubul Colectiv.

Agerpres prezintă situația răniților, pentru fiecare spital din Bucureşti, situaţie actualizată luni, la prânz.

Spitalul de Arși: 28 de pacienţi dintre care 14 vor fi operaţi în cursul zilei de luni. Trei pacienţi sunt în stare critică, 10 în stare gravă la reanimare, 14 sunt stabili, iar un pacient ce este în continuare neindentificat se află în stare foarte gravă.

Spitalul Universitar: 13 pacienţi. Nouă dintre aceștia sunt în continuare în stare critică, a căror evoluție este staționară. Au mai fost admiși patru pacienți în terapie intensivă din cauza degradării respiratorii. Sunt stabili, nu sunt intubați. Sunt conștienți, vorbesc, dar sunt monitorizați. 24 de pacienți au fost internați inițial aici iar cinci dintre ei au fost externaţi.

Spitalul "Bagdasar-Arseni": 22 pacienţi. Cinci persoane în stare critică, șase sunt pe secție, 16 la reanimare;

Spitalul Municipal: 19 pacienţi. Dintre aceştia zece sunt la terapie intensivă;

Spitalul Floreasca: 15 pacienţi, toți în stare critică;

Spitalul Elias: 14 pacienţi. 10 se află în secția de terapie intensivă în stare gravă sau critică. Opt pacienți prezintă arsuri corporale în proporție de 20 — 50%, precum și arsuri ale căilor respiratorii, sunt intubați și ventilați mecanic. Din cei opt pacienți intubați, cinci sunt instabili hemodinamic și se află în stare critică.

În secția de chirurgie se mai află patru pacienți, cu stare generală satisfăcătoare, cu arsuri pe suprafețe mici, în general la nivelul extremităților, pacienți care nu necesită măsuri de terapie intensivă.

Spitalul Militar: 12 pacienţi.  Trei persoane au o stare mult mai bună și vor fi transferați în Secția de arși, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat;

Spitalul "Sf Ioan": 8 pacienţi. Şase persoane sunt intubate, în tratamente chirurgicale, aceștia fiind în stare gravă iar doi stabili;

Spitalul SRI "Dr. Agrippa Ionescu": 5 pacienţi. Un cetățean italian și un român se află în stare gravă. Cei doi pacienți cetățeni spanioli sunt transferați pe secție și rămân internați până joi, 5 noiembrie. Doi cetățeni români au o stare generală stabilă, unul dintre ei fiind externat între timp.

Spitalul Grigore Alexandrescu: 6 pacienţi. O persoană se află în stare critică intubat, trei în stare gravă în Secția de Terapie Intensivă. Un tânăr de 18 ani a fost adus de la Elias cu 40% arsuri pe suprafața corpului, respiră bine. Un alt adolescent, de 14-15 ani, a fost adus tot de la Elias. Cel puțin doi vor fi supuși unor intervenții chirurgicale în această săptămână;

Spitalul "Sf. Pantelimon": 5 pacienţi. Dintre aceştia, trei sunt în stare critică, doi stabili;

Spitalul "Gerota": 3 pacienţi, toţi sunt stabili. 

Bilanţul deceselor a rămas acelaşi: 30 de persoane au murit.