ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Terorizați de țiganii care le defrișează de câțiva ani pădurea și îi lasă fără bunuri de prin gospodării, zeci de români din satul timișean Berini au protestat în fața primăriei acuzând autoritățile că nu fac nimic pentru a îndrepta lucrurile.
 
Situația a luat aspectul unui veritabil conflict inter-etnic în urmă cu câteva zile, când a izbucnit o altercație între un grup de români și unul de țigani, surprinși asupra faptei. Pentru a-și salva tatăl, unul dintre localnici a fost nevoit să tragă un foc de avertisment în aer. Bătrânul a fost grav rănit și se află internat la o clinică de specialitate din Timișoara, cu răni la cap și coaste și membre rupte.

Oamenii spun că au ajuns la capătul răbdării și că în curând se vor vedea nevoiți să își facă singuri dreptate, dacă autoritățile nu o vor face. Pe lângă furtul lemnelor pe care le vând apoi în alte localități, oamenii îi mai acuză pe țigani că aproape nu există gospodărie din care aceștia să nu fi furat.
 
 
Unii dintre locuitori susțin că de frica lor au fost nevoiți să îi ducă pe cei mici la școală în comuna alăturată. Filmarea realizată la protest de jurnalistii de la www.voceatimisului.ro spune totul despre starea de spirit și tensiunea acumulată la Berini, în Timiș.