ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Permanent al Senatului a transmis ieri către Comisia Juridică și către Comisia de Constituționalitate ale Senatului initiațiva legislativă a cetățenilor de revizuire a art. 48(1) din Constituție, pentru definirea familiei ca întemeiată pe căsătoria „între un bărbat și o femeie”.

Repartizarea către comisii vine la 3 zile după ce Curtea Constituțională a publicat decizia, luată cu unanimitate în 20 iulie, prin care se constată conformitatea inițiativei cetățenești cu cerințele art. 150 și 152 (procedura revizuirii / limitele revizuirii) din Constituție.

"Practic, în acest fel inițiaitiva legislativă intră pe circuitul legislativ.

Adoptarea legii necesită o majoritate de 2/3 din numărul total al parlamentarilor, pentru fiecare din cele 2 camere. Abia ulterior promulgării legii de revizuire, data referendumului de aprobare va fi stabilită de către Guvern.

Cu Dumnezeu înainte!

LUPTA CONTINUĂ! NICI UN PAS ÎNAPOI!", arată Coaliția pentru Familie pe contul de Facebook.