ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magazinul ANAF din Tg-Jiu a scos la vânzare pliculețe cu substanțe cu efect psihoactiv, la prețul de 25 de bani bucata. Pliculețele, 951 la număr, au fost ridicate de procurorii DIICOT fiind întocmit un dosar penal pentru trafic de droguri și vânzarea fără drept a substanțelor cu efect psihoactiv, scrie igj.ro.

În 2011 oficialii vamali au confiscat marfa pentru nerespectarea regimului vamal, iar la acea vreme produsele au fost expertizate și nimic nu inducea ideea că ceea ce conțineau plicurile ar avea altă destinație decât cea anunțată, respectiv semințe de flori sau îngrășământ natural.

„Reprezentanții ANAF susțin ca pe baza analizelor de laborator din 2011 s-a luat decizia comercializării acestora. Numai că, la scurt timp de la efectuarea analizelor, substanțele aflate în plicuri au fost introduse pe lista substanțelor cu efect psihoactiv. Procurorii DIICOT s-au autosesizat acum și au confiscat întreaga marfă. În același timp, procurorii au întocmit și un dosar penal pentru deținere de droguri”, a declarat Luminița Penciu, purtător de cuvânt în cadrul Direcția Finanțelor Publice Gorj.

„Până acum nicio autoritate nu a anunțat dacă, pe lângă cele 951 de pliculețe confiscate, au mai fost și altele care deja au fost vândute. Oficial, plicurile ce se vindeau cu 25 de bani bucata, erau folosite ca semințe de flori după caz sau îngrășământ natural pentru plante ornamentale”, a declarat Vasile Udroiu, procuror șef al DIICOT Gorj.