ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a analizat evenimentele care s-au petrecut pe 1 Decembrie, de Ziua Națională, mai ales că erau anunțate proteste de amploare în Piața Universității, multe mesaje de acest tip circulând în ultimele zile pe rețelele de socializare.

Totuși, doar aproximativ 100 de oameni s-au strâns în centrul Bucureștiului să manifesteze, având loc și câteva incidente între protestatari și jandarmi când primii au blocat bulevardul Magheru.

Analistul politic, care nu se afla în Capitală, a comentat aceste evenimente.

”Pentru a doua zi, îmi programasem să mă întorc la București. Am șovăit mult timp s-o fac. Ce rost avea să mă întorc într-un București devastat de Revoluție? Pînă la urmă mi-am luat inima-n dinți și m-am suit în mașină”, scrie Cristoiu pe blog-ul său.

După ce a văzut câți oameni s-au adunat în Piața Universității, el s-a întrebat unde a greșit.

”Nu greșisem deloc. Cînd se anunță astfel de proteste pe Facebook, așa cum s-a întîmplat în 3 noiembrie 2015, ele sigur au loc. De data asta nu luasem în calcul un fapt, de spre care n-aveam cum să știu, deoarece nu fac parte din Divizia Presă: SRI-ul fusese ocupat în aceste zile cu prinderea Teroristului de la Tîrgu Secuiesc!”, a scris în încheiere Ion Cristoiu.