ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există mai multe moduri de a ucide. Poţi distruge o viaţă, fără să o curmi. Cea mai plină de cruzime dintre crime este mutilarea sufletului unui copil. 
Tentativa de a ucide inocența lui, încrederea lui în bine și în oameni.

Pedofilii nu sunt doar niște indivizi ciudaţi, cu activităţi sexuale reprobabile. Pedofilii sunt niște criminali. Iar victimele lor sunt copiii pe care noi, prin legi și acţiuni responsabile, ar trebui să-i protejăm. Pedofilia nu se vindecă niciodată; singurele măsuri de protecţie pe care le poate lua societatea sunt cele de ordin coercitiv.
De la 1 februarie 2014, de când a intrat în vigoare noul Cod Penal, pedepsele prevăzute pentru infracţiunile sexuale cu minori s-au diminuat. Dacă vechiul Cod Penal pedepsea cu închisoarea de la 3 la 10 ani „actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de același sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani”, astăzi pedeapsa este de la 2 la 7 ani (dacă victima nu a împlinit încă 13 ani) și, respectiv, de la 1 la 5 ani (dacă victima are între 13 și 15 ani). (art.220, NCP)

Conform vechiului Cod Penal, cu închisoarea de la 3 la 10 ani se sancţiona „actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex (n.r. – având vârsta) între 15-18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia”.
 
Aceeași infracţiune este pedepsită astăzi cu o pedeapsă de la 2 la 7 ani. (art.220, NCP)
Vechiul Cod Penal prevedea că, dacă „actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către faptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani”. Noul Cod Penal nu mai incrimează această faptă. Coruperea sexuală a minorilor este definită ca fiind „comiterea unui act de natură sexuală, altul decât cel prevăzut în art. 220, împotriva unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, precum şi determinarea minorului să suporte ori să efectueze un astfel de act” și se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. (art.221, NCP)
 
Pedepsele, oricum ridicol de mici, se pot reduce cu o treime, prin recunoașterea vinovăţiei (art.374, NCPP), iar din pedeapsa rezultantă cel condamnat execută doar două treimi, termen după care poate cere și de obicei primește liberarea condiţionată (art.100 NCP).

Legislaţia permisivă încurajează turismul sexual. Ȋnainte de a vizita o ţară, pedofilii consultă legile referitoare la infracţiunile specifice, așa cum alţi oameni ar conspecta broșurile despre obiectivele turistice. Iar România  s-a transformat într-un fel de „all-inclusive” pentru toţi dezaxaţii sexual.
Nivelul de trai scăzut este un alt criteriu pentru care pedofilii străini aleg ţara noastră. Copiii sărăci, care pot fi ademeninţi cu bani, cu dulciuri și cu excursii, sunt victime vulnerabile și deci facile. Conform datelor oficiale, anul trecut aproape 600 de minori au fost victime ale agresiunilor sexuale.

Pedofilii autohtoni își dispută teritoriul cu omologii lor veniţi din străinate care, deși folosesc tehnici mai rafinate de racolare a victimelor, sunt la fel de periculoși.    
 
ActiveNews.ro va prezenta mâine LISTA PEDOFILILOR: Oamenii care au venit în România să abuzeze de copii