ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit primelor informatii, actorul ar fi suferit un infarct. Fostul membru al grupului de umor Divertis avea 55 de ani si a jucat si in filme, dar si in piese de teatru.

 

Artistul a suferit un stop cardiorespirator luni dimineață. Două echipaje SMURD au fost solicitate la locuința artistului. După încercări de resuscitare de circa 45 de minute nu s-a mai putut face nimic.

"Două echipaje SMURD s-au deplasat la fața locului. Este vorba despre un stop cardiorespirator iresuscitabil", a declarat coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

 

Gyuri Pascu, pe lângă pasiunea lui pentru actorie, iubea la fel de mult și muzica, abordând diverse stiluri de pop, rock, bluess și reggae.


La vârsta de patruzeci de ani, Pascu a început să publice cărți care tratează teme spirituale. „Trebuie să înțelegem că menirea noastră, drumul nostru pe pământ, este de a reface legătura cu Divinitatea, cu Dumnezeu.”, declara actorul în 2007.

La sfârșitul anului 2010, Pascu a suferit un atac cerebral și s-a recuperat la Spitalul Universitar din București. Presa a speculat că atacul s-a datorat stresului care a urmat divorțului de soția sa, deși Pascu a menționat că despărțirea a fost una amiabilă.

Biografie Ioan Gyuri Pascu:

Ioan Gyuri Pascu s-a născut, la 31 august 1961, la Agnita, județul Sibiu.

A absolvit Facultatea de Filologie, secția română-spaniolă, din cadrul Universității din Cluj-Napoca. și în 1978 a debutat  în trupa „Trandafirii Negri”, din Mediaș.

În 1987 a devenit membru în grupul Divertis, unde a activat timp de 20 de ani.

În 1992 a format trupa Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, alături de care a participat la mai multe festivaluri de jazz de jazz, blues și rock.

Tot în 1992, a pus bazele primei case de discuri independente din țară – Tempo Music – împreună cu Daniela Marin.

Ioan Gyuri Pascu a jucat în filmele „O vară de neuitat” în regia lui Lucian Pintilie și „Occident” (2002), regizor Cristian Mungiu.

Printre discurile lansate de Ioan Gyuri Pascu se numără Mixed Grill’ (1993), „Mașina cu Jazzolină” (1994), „Gânduri nevinovate” (1997), „Lasă” (2000), „Jocul de-a joaca” (2006) și în 2007 ”la jumătatea vieții”

Tot în anul 2007 a părăsit grupul Divertis.

A fost protagonistul spectacolului „Vicontele” de Eugen Ionescu, în regia Luminiței Văleanu — spectacol muzical cu păpuși. La acest spectacol Ioan Gyuri Pascu a semnat și muzica.

A jucat în rolul lui Cadâr, din „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ioan Popa, în regia lui Doru Ana, iar din toamna lui 2009 s-a alăturat din nou echipei Divertis, acum „Divertis: Land of Jokes”, în rolul „Nemuriciului”.

Din 2011 a făcut parte din „Distractis Show”, un program cu satiră politică lângă umor elegant, spontan, improvizat, foștii „Divertiși” revenind după 11 ani la televiziunea publică.

A compus muzica pentru spectacolul „Muzicanții din Bremen”, a cărui premieră a avut loc pe 14 mai 2014, la Teatrul Țăndărică din București.

A făcut parte din distribuția spectacolului „Henric al V-lea”, în anul împlinirii a 450 de ani de la nașterea lui William Shakespeare, precum și din distribuția comediei „4 x 4 personaje” a Teatrului Spiritual București.

De asemenea, a apărut, alături de alte nume din mass-media sau industria de divertisment, în lungmetrajul documentar „Chuck Norris versus Communism” (2015).