ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, miercuri, într-o conferință comună cu președintele Klaus Iohannis, că proiectul moscheii care urmează să fie construită în București se afă în faza de obținerii autorizațiilor, șeful statului român anunțând că această chestiune e de "competența" Primăriei.

"În timpul vizitei făcute la București (în aprilie 2015 - n.r.), am discutat această chestiune cu domnul președinte Iohannis. În momentul de față, colegii noștri lucrează pentru a obține autorizațiile necesare. Avem și un proiect definitivat, dar în momentul de față dorim să îl dezvoltăm", spune Erdogan, conform News.ro

Președintele turc consideră că o astfel de moschee ar fi "expresia cea mai frumoasă a dialogului și solidarității dintre cele două țări".

Klaus Iohannis a afirmat, la rândul său, că poate "confirma" faza în care s-a ajuns în ceea ce privește moscheea de la București. "Chestiunea este de competența primăriei și se lucrează la aceste documentații", a spus șeful statului.