ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose participă duminică, în Vrancea, la Ceremonia comemorativă a Centenarului Bătăliei de la Mărășești, unde vor depune coroane de flori și vor susține discursuri. La acest eveniment sunt așteptați și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și alți oficiali.

La centenarul începerii Bătăliei de la Mărășești, pentru prima dată după 70 de ani, în altarul mausoleului din această localitate (numit inițial Biserica Neamului Românesc), se va oficia Sfânta Liturghie, după dorința ctitorului acestuia, Societatea Nationala a Femeilor Ortodoxe Romane.

Organizarea manifestațiilor de la Mărășești, Mărăști și Oituz a fost aprobată de Guvern în luna septembrie 2016, sub egida acțiunilor dedicate Centenarului Primului Război Mondial, până în 2019, dar nu erau prevăzute și sumele necesare.

Potrivit unei hotărâri de Guvern din luna iulie, a fost alocată suma de 19,3 milioane lei (4,2 milioane euro) pentru autoritățile locale din județul Vrancea, din Fondul de rezervă al Executivului, pentru a organiza în vara acestui an Centenarul Primului Război Mondial - Vrancea eroică