ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Mădălina Turza, citată de Edupedu, a anunțat, miercuri, că Protecția Copilului va prelua copiii ai căror părinți sunt spitalizați din cauza coronavirusului, dar- după ce numeroși părinți s-au declarat îngrijorați de această decizie- șefa intituției a revenit și a precizat că este vorba doar despre copiii pentru care nu se identifică niciun adult care să aibă grijă de ei.

Știrea inițială Edupedu.ro anunța că, potrivit Mădălinei Turza, copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza coronavirusului vor fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care îi plasează într-o zonă dedicată de izolare până la testare, a declarat.

Potrivit sursei citate, există deja o procedură, care se aplică și pentru astfel de cazuri.

„Fiecare DGASPC a creat un spațiu, fie că e un apartament, o casă, un centru, pentru triaj. Acolo vin aceste situații din comunitate: fie că este vorba despre copii ai căror părinți sunt în această situație (diagnosticați cu COVID-19 și în situație de a fi ambii spitalizați – n.red.) sau copii luați de pe stradă și despre nu știi de unde vin, deci copii despre care nu ai context epidemiologic, ei intră în această zonă de triaj”, a spus Mădălina Turza.
 

Aceasta a precizat că „dacă și copilul este bolnav simptomatic, el merge direct pe zona medical”

„Și dacă este asimptomatic, el va intra într-o zonă de carantinare la DGASPC. Ar trebui ca DSP să ia probe acelui copil, dacă va răspunde la telefon, dar el intră în izolare în aceste zone de triaj. Rămâne în izolare 14 zile și, dacă nu se confirmă testul, este mutat către celelalte zone din sistemul de protecție a copilului”, a explicat Turza.

Ulterior, la presiunea părinților îngrijorați de eventuala preluare a copiilor de care Protecția Copilului, Mădălina Turza a revenit și a precizat că vor fi preluați doar copiii pentru care nu nu se identifică nicio rudă, prieten, etc, care să aibă grijă de ei.