ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iminența Referendumului scoate ce este mai rău din susținătorii cauzei homosexualității. Peste tot în țară, voluntarii care distribuie materiale informative despre Referendumul din 6-7 octombrie sunt înjurați, hărțuiți și agresați. 

În Iași, tinerii care împart pliante sau fluturași informativi sunt agresați în mod continuu. Astfel, din informațiile culese de la fața locului, la începutul săptămânii, un tânăr voluntar a fost lovit în Iulius Mall de un oponent al Referendumului.

Șansa băiatului a fost că alături de el se mai afla încă o persoană care a intervenit, astfel că agresorul s-a retras, nu înainte de a promite că se întoarce „să termine treaba”.

În cartierul Nicolina din Iași s-a petrecut un incident la fel grav: un cort al voluntarilor a fost vandalizat de către persoane necunoscute. Cortul a fost tăiat și inscripționat cu cuvinte obscene. Un alt cort a fost aproape dezmembrat.

În cartierul Oancea, un grup de persoane agresive i-a atacat pe voluntari, furându-le o parte dintre materialele informative.

De altfel, liderii ONG-urilor care și-au trimis voluntarii pe teren în Iași au sunat la 112 și au cerut Poliției să trimită echipaje în zonele în care au fost probleme pentru a-i proteja pe cetățenii pașnici.
 
Agresiunile împotriva susținătorilor Referendumului au fost precedate, însă, de un val de amenințări în mediul online și în mass-media.

Din păcate, șicanele la adresa Referendumului nu sunt localizate numai în Iași. În județele Sibiu, Dolj, Teleorman și Prahova s-au înregistrat un număr foarte mare de retrageri din funcția de președinte al secțiilor de votare. Situația cea mai gravă este în județul Sibiu, acolo unde aproape jumătate din președinții secțiilor de votare s-au retras din funcții. Conform informațiilor ActiveNews, mulți dintre acești oameni au fost „sfătuiți” că este mai bine să renunțe la această poziție în cazul Referendumului pentru Căsătorie.

În județul Vrancea, acolo unde președinta Biroului Electoral Județean este mama unei activiste LGBT, instituția a admis o contestație a liberalului Mihai Voicu prin care acesta cerea ca bannerele pro-Referendum să fie date jos de pe raza județului, invocându-se legea 208 privind...alegerile pentru Camera Deputaților și pentru Senat!

Decizia este cu atât mai bizară, cu cât aceeași plângere a aceleiași persoane a fost respinsă de BEJ Alba.