ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La doar două luni de la intrarea în vigoare, legea care interzice fumatul în spațiile închise e deja modificată în Senat. Amendamentele le permit fumătorilor să-și aprindă țigara și în clădiri, într-un spațiu amenajat pentru ei. Modificările au fost făcute într-o ședință specială a comisiilor de Sănătate și Economică.

Senatorii din Comisia de Sănătate au decis, cu majoritate de voturi, că "Fumatul este permis în spații separate, complet izolate și inscripționate special pentru această destinație, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop."

Și spațiul închis este redefinit. Trebuie să fie încadrat de pereți de jur împrejur și nu de un acoperiș și doi pereți, cum scrie în legea care a intrat în vigoare la jumătatea lunii martie. Asta ar permite fumătorilor să își aprindă țigara și pe terase sau balcoane.

Senatorii au luat drept model spațiul pentru fumat din interiorul Aeroportului Henri Coandă din București. Pe lângă aeroporturi și închisori, se va putea fuma și în interiorul spitalelor de psihiatrie. Dar și în baruri, cluburi și cafenele dedicate exclusiv fumatorilor, potrivit tvr.ro.

Modificările au primit avize pozitive de la toate Comiisiile. Aleșii spun că au fost bombardați cu nenumărate solicitări din partea oamenilor nemulțumiți de legea antifumat. După Senat, legea va ajunge și la Camera Deputaților.