ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorii juriști au admis o serie de amendamente la legea antifumat, care elimină interdicția fumatului la terase, spațiul închis fiind redenumit ca spațiu cu pereți de jur împrejur, în plus, fumatul fiind permis în camere special amenajate pentru acest lucru, și în care se pot consuma și băuturi.

 
Parlamentarii vor să modifice definiția spațiului public închis. Astfel, spațiul public închis este, potrivit amendamentului, ”orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepția spațiilor cu detinație locativă”.

Astfel, aceștia vor să se poată fuma și pe terase, eliminând interdicția de a se fuma în spații care au acoperiș și doi pereți, așa cum este prevăzut în legea adoptată recent de Parlament și care a intrat în vigoare în 17 martie.

Parlamentarii dau o nouă definiție și spațiului închis de la locul de muncă, respectiv ”spațiul care are un acoperiș, plafon sau tavan, și care este încadrat de pereți, de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă, astfel cum este definit în legea securității și sănătății în muncă 319/2006, cu modificările ulterioare”.

În plus, potrivit amendamentelor, fumătorii se pot constitui în asociații sau cluburi de fumători care pot amenaja spații speciale destinate fumatului și activităților asociate fumatului.