ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriel Liiceanu a scris un editorial de o agresivitate cum rar s-a mai văzut în ultimii ani în presa din România. Omul care a pus mâna pe una dintre cele mai mari edituri din România în anul 1990 a lansat un atac indecent împotriva pensionarilor cu venituri modeste, cărora le atribuie prin portrete hidoase, "sigla unei declasări umane", doar pentru că au o altă opinie.

"Mărturisesc că de la o vârstă fragedă am căpătat o sensibilitate ieșită din comun în fața gurilor fără dinți, a acestor mici hăuri care se deschideau în mijlocul feței, devenind sigla unei declasări umane. De unde le venea gurilor știrbe această incredibilă forță de avarie? Cum de transformau ele în două clipe un om într-o hidoasă epavă umană?"، scrie Liiceanu într-un editorial postat pe Contributors.ro

Liiceanu probabil că nu are habar despre prețurile practicate de cabinele stomatologice. Oare dintr-o pensie îți permiți un implant ce ajunge la 1.000 euro/dinte? Probabil că nu:  "La un moment dat un prieten de la Paris, care venise de mai multe ori în țară și vizitase „la Roumanie profonde”, nu mi-ar fi spus: „Voi, românii, sunteți pesemne poporul cu cele mai multe guri știrbe din Europa”. M-a afectat teribil observația lui, spusă fără răutate, ci doar cu compasiune, la un pahar cu vin de la un bistro din Marais", continuă omul care conduce un mare lanț de librării.

În final, Liiceanu vine cu o soluție: "Nu mai putem sta – iată s-au făcut deja 70 de ani (1947- 2017) și în curând vom sărbători o sută de la naștera României Mari – fără dinți în fața Europei. „Guvernul Grindeanu” ar putea da, în plină zi de astă dată, o ordonanță de urgență prin care să se deschidă în buget un capitol special pentru repararea gurilor știrbe ale românilor. De unde să vină banii? Din averile adunate de-a lungul mandatelor de penalii Coaliției PSD – ALDE, urmăriți în justiție și totuși puși recent pe liste și intrați în Parlament"، se arată în încheiere.

Observați? Doar liderii PSD și ALDE să plătească. Oare liderii PDL, PNL sau UDMR și-au făcut averile cinstit? Blaga, Udrea, Videanu sunt doar câteva nume care au ajuns pe mâna DNA, fiind acuzați că au fost implicați în afaceri necurate.

În concluzie, dinții pot fi reparați, prostia umană niciodată!