ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, 30 mai, se împlinesc șapte luni de la incendiul ce a avut loc în Clubul Colectiv din Capitală.

Victimele vor fi comemorate în fața fostului Club Colectiv, luni, la ora 18:00, unde un sobor de preoți va ține și o slujbă.

”Se împlinesc în 30 mai 2016 șapte luni de la tragicul eveniment ce a avut loc în Clubul Colectiv din Capitală. Victimele vor fi comemorate prin săvârșirea Slujbei Parastasului în fața fostului Club Colectiv, luni, la ora 18:00, de către un sobor de preoți.

Evenimentul are loc și în contextul apropierii Zilei Internaționale a Copilului (1 iunie) și a Duminicii părinților și copiilor (5 iunie). Peste 60 de persoane, majoritatea tineri, și-au pierdut viața în incendiu.”, scrie basilica.ro.

Pe 30 octombrie, la puțin timp după ora 22.30 un incendiu a pus stăpânire pe clubul Colectiv, unul dintre localurile populare ale Capitalei.

În acel moment pe scenă se afla trupa Goodbye to Gravity, care își lansa un nou album. Concertul de lansare a inclus artificii, după aprinderea cărora a luat foc unul din stâlpii pe care erau puse și apoi tot tavanul localului, ambele acoperite cu burete de antifonare care nu era ignifug. 64 de persoane -artiști, fotografi, jurnaliști, olimpici și studenți străini – s-au stins din viață în urma tragediei din clubul Colectiv.