ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ma refer la fiecare dintre voi cei care apar in acel clip. Cei 33, un numar predestinat,nu? Incep sa cred ca sunteti obligati sa faceti asta. Platiti probabil? Sau aveti dosare toti? Sau asa merg pilele? Voi indemnati la smerenie? Indemnati biserica la smerenie?

Pana acum nu eram hotarat in privinta Catedralei. Dar vizionand acest clip, nu pot decat sa sustin acest proiect. Voi vandutilor pentru arginti, aveti tupeul sa indemnati la semerenie? Voi cu casele voastre, cu vilele, cu masinile, voi cu banii vostri, cu pilele voastre, voi care avand atata putere nu ridicati vocea decat rar, si niciodata nu loviti adevaratul sistem generator de probleme? Dar voi de ce nu va construiti o casuta mica din lemn? O cocioaba. Dar de ce nu va dati averea saracilor? Dati voi un exemplu Bisericii ortodoxe daca sunteti atat de smeriti. Dar voi nu luati bani de la stat iudelor? De pe la ICR-uri? Nu cumva in campanii primiti bani de la politicieni? Bani furati de la noi?Nu cumva cantati in concerte comandate de politicieni? Nu cumva furati din primarii? Stim si noi cum se face manevra: esti artist semi cunoscut, ai o pila la primarie, cand e de spalat bani te suna, si tu mergi sa canti.

Pe banii furati din buzunarele noastre. Astia sunt marii artisti din aceasta piesa. Dar pentru melodia asta cine v-a platit? Si tu Esca, nu cumva ai sustinut Pro-tv, o televiziune care a spalat milioane de romani la creier? Pai care crima e mai mare mamaie?  A Bisericii sau a ta?  Tu Oreste care faci o varza din credinta, yoga, extraterestri , tunele prin Fagaras?  Voi mici Masoni, Securisti, atei, catolici si ce mai sunteti, nu va este rusine sa vorbiti voi despre smerenie?  Tu Cartarescu ? Nu cumva ai luat banii de la noi ca sa iti scrii cartile? Nu cumva te-a plimbat ICR-ul ca pe sfintele moaste?

Tu Dan Bitmann care faceai pe mascariciul la emisiuni despre gatit, promovand numai mizerii?  Voi cei care v-ati vandut sufletele pentru 30 de arginti si pentru o pozitie cat de cat, veniti sa dati sfaturi despre Smerenie? O, dar cand s-a construit Arena Nationala, nu ati mai iesit sa cantati impotriva unui stadion? Ala nu tot din banii nostri era facut? Nesimtitilor, cand mor copii in spitale nu iesiti sa mai cantati impotriva lui Dacian Ciolos sau a lui Iohannis?  Cand l-au dovedit pe Iohannis ca a furat acele case in Sibiu, nu ati facut melodie? Nu ati facut melodie sa dea banii din chirii inapoi? Cand astia ne otravesc cu E-uri zi de zi, nu faceti melodii? Cand dati 600 de euro pe un Iphone 6, de ce nu faceti melodii? Cand faceti reclama la "lifestyle” si aruncat cu banii pe geam, de ce nu faceti melodii? Cand aproape orice actor, cantaret si om de cultura din tara asta, face reclama la TV pentru orice produse, de la hartie igienica pana la spray de molii, de ce nu faceti melodii? Cum te mai vad eu intr-un rol de Hamlet dupa ce tu faci reclama la detergent pentru spalat vase?


Virgil Iantu? Nu ne mai faci Milionari? Nu cumva tu erai Mason? Teo Trandafir? Dupa ce mi-ai plimbat toti nefericitii pe la Teo Show, ai tupeul sa apari si sa dai lectii de smerenie? Cititorule, ia gandeste-te cum o duc toti acesti oameni, in ce lux si bogatie traiesc, si gandeste-te cati bani iti fura politicienii. Voi cei 33, dar de ce nu faceti o melodie protest pentru salariile mizere din Romania?? Si cum de a aparut aceasta melodie, fix dupa ce s-a dovedit ca nu BOR a construit cele mai multe biserici din 1990  pana acum, ci, celalalte culte. Dar vai, faptul ca se construieste o mega moschee nu pare a va mai deranja?  In final, va doresc ceea ce ii doriti voi lui Dumnezeu. Un loc mic, la 2 metri si ceva lemn.  

Si lista cu cei 33 de vanduti: ”Dumnezeu preferă lemnul. Lemnul și spațiile mici”, este refrenul cântat apoi de invitații formației: Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică Jr., Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea și Victor Rebengiuc.
Videoclipul alb-negru este semnat Tudor Olaru.