ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parohia Ortodoxă „Lazaret” din Bacău a declanșat o campanie de strângere de fonduri pentru familia preotului Marius Bărăscu, un apropiat al acestei biserici, decedat la doar 35 de ani ca victimă a unui accident rutier mortal, lăsându-și în urmă soția și cei 4 copii. Întrucât aceștia locuiau în casa parohială de la Parava, adică într-o locuință de serviciu acordată preotului slujitor, o dată cu moartea căruia parohia rămâne vacantă, pentru ca familia acestuia să nu ajungă pe drumuri, creștinii din Bacău doresc să ajute într-o formă concretă, strângând fonduri pentru construirea unei case pentru familia Bărăscu. În acest sens, Parohia Ortodoxă „Lazaret” din Bacău a publicat vineri pe pagina proprie de social media următorul apel:

„Un chip blând și mereu vesel, un om de un entuziasm molipsitor și plin de viață, tată a patru copii și un evlavios slujitor liturgic. Acesta era Părintele Marius Bărăscu.

Moartea fulgerătoare a acestuia, în urma cumplitului accident rutier, a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și a celor patru copii ai săi, prietenilor, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit. Preotul Marius Gabriel Bărăscu, de ziua aniversară în care ar fi împlinit 35 ani, s-a născut în ceruri fiind chemat de Dumnezeu în Biserica Triumfătoare a Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Fraților, deoarece părintele era mai mult decât un apropiat al Parohiei noastre Lazaret și de fiecare dată cu bucurie în inimă venea alături de noi în rugăciune, considerăm că este sfânta noastră datorie, de creștini ortodocși, să ne implicăm mai mult.

De aceea, cunoscând situația actuală a familiei părintelui, care momentan încă locuiește în casa parohială de la Parava, neavând o locuință proprie, în care să locuiască și văzând dorința multor creștini de a sprijini într-o formă concretă pe tânăra preoteasă împreună cu cei patru copii (toți sub 10 ani) dorim să demarăm un proiect de suflet, „O casă pentru familia părintelui Marius Bărăscu”.

Cine dorește să se alăture demersului nostru o poate face fie prin transfer bancar, fie la pangarul bisericii Lazaret, menționând pentru „Casa familiei Bărăscu”.

Rog distribuirea acestui mesaj către cât mai mulți credincioși.

Preot paroh Marius Iacobeanu - Parohia Ortodoxa Lazaret - Bacău”.

ActiveNews a anunțat anterior că doritorii pot face donații pentru familia preotului decedat și în contul deschis la Banca Transilvania pe numele soției, Bărăscu Anca Petronela:

IBAN : RO94BTRLRONCRT0271354301
 
De asemenea pot dona și prin intermediul siteului Go Fund me,  aici.