ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mama lui Bogdan Gigină îi transmite lui Gabriel Oprea că nu cunoaște sensul cuvântului demnitate, precizarea venind după ce fostul ministru al Afacerilor Interne a declarat că încearcă să treacă „cu demnitate peste această tragedie."

„<<Încerc să trec cu demnitate peste această tragedie>>, spune domnul general Oprea. Părerea mea este că nu cunoașteți sensul acestui cuvânt. Există DEX-ul. Dacă ați fi făcut dovada acestei calități, astăzi am fi avut răspunsul pentru moartea celui care v-a asigurat traseul", a scris pe pagina sa de Facebook mama lui Bogdan Gigină, Carmen Gigină.

Reacția femeii a venit după declarațiile pe care le-a făcut Gabriel Oprea după audierea de la DNA, unde a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă.

Gabriel Oprea a precizat că mașina în care se afla în seara accidentului a oprit după ce polițistul Bogdan Gigină a căzut, dar că un alt polițist, de pe mașina care îi însoțea, „le-a făcut semn să plece", fostul ministru adăugând că nu și-a dat seama de accident.

„Este o tragedie prin care trebuie să trec cu demnitate. Este foarte greu. Și pentru părinții lui Bogdan, care și-au îngropat copilul...Este un mesaj de unitate, de cât de grea este această meserie de polițist, de jandarm. Eram la muncă, nu aveam viteză și s-a întâmplat această tragedie. S-a oprit mașina, iar polițistul de pe mașină care ne însoțea, care era și nașul lui Gigină, ne-a făcut semn să plecăm. Ulterior a venit Parchetul și... Au insistat (să plece de la locul accidentului -n.r.). Nu mi-am dat seama de accident. Nu am știut de accident. Există un consemn în care aghiotantul a aplicat acel consemn", a declarat, luni, Gabriel Oprea, precizând că a aflat de accident după aproximativ un sfert de oră.

Fostul ministru de Interne susține că mașina în care se afla la momentul accidentului avea o viteză sub 60km/h, precizând că „nu venea de la cârciumă".

„Am fost chemat în calitate de suspect. Este o mare tragedie. Eram în timpul serviciului, veneam de la instituție publică și a căzut aici, la câteva sute de metri. Nu se grăbea nimeni. În urma cercetărilor, și mașina mea și mașina de poliție care ne însoțea erau sub 60 km/h. Cer iertare familiei, știu ce înseamnă să ai un deces în familie, am trecut prin așa ceva. Nu veneam de la restaurant, nu veneam de la cârciumă. Eram în timpul serviciului. În acea zi veneam de la mai multe instituții, asta era procedura. Nu era vorba de un orgoliu, cât am fost ministrul Apărării, am mers cu mașina mea, pe benzina mea. Nu mi-a trebuit mașină de la instituție. Când am venit la ministerul de Interne, am vrut să am mașina mea. Mi s-a spus foarte clar că sunt alte reguli la MAI. Acest regulament este din anul 2000, prin care ministrul de Interne, mai mult, ministrul de stat sau vice prim-ministrul are protecție și pază 24 de ore din 24. Nu am folosit 24 din 24", a declarat luni fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, la ieșirea de la DNA.

Prima REACȚIE a lui Gabriel Oprea referitoare la moartea polițistului Bogdan Gigină