ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mama polițistului Bogdan Gigină, mort în urmă cu peste un an într-un accident în timp ce se afla în coloana care îl însoțea pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, a postat pe Facebook imagini de la nunta fiului său, însoțite de mesajul „gândiți-vă cum ar fi ca mâine să vă treziți fără copilul vostru... cum este ca după atâta timp să vezi cum vinovații de moartea lui se joacă cu legile".

„Trăiești o viață doar pentru copilul tău. Uiți de tine. El devine Universul tău.Voi care cunoașteți adevărul...gândiți-vă cum ar fi ca mâine să vă treziți fără copilul vostru... cum este ca după atâta timp să vezi cum vinovații de moartea lui se joacă cu legile", scrie Carmen Gigină.

Ulterior, răspunzând unui comentariu, mama polițistului explică: „Nu ....de dreptate e vorba....unde este viața pe care Bogdan ar fi avut-o....unde este restul vieții noastre?".

Polițistul Bogdan Gigină a murit în seara de 20 octombrie 2015, când, aflându-se într-un dispozitiv de însoțire a ministrului de Interne Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulație. El a pierdut controlul motocicletei, în condițiile în care ploua, și a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la rețeaua de gaze.

„În ceea ce privește cauza accidentului de circulație constând în viteza de deplasare (84 de km/h) și neadaptarea acesteia la condițiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinației și a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinație. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depășirea limitei de siguranță", susțin procurorii DNA care au anchetat cazul.

În acest caz sunt urmăriți penal pentru ucidere din culpă Gabriel Oprea, Petre Mazilu, patronul firmei care a săpat groapa în care a căzut polițistul, Adrian Corcodel, șef de echipă în cadrul firmei, precum și împotriva persoanei juridice General MPM Impex.