ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incident a avut loc în București, în noaptea de duminică spre luni, fiind implicați mai mulți polițiști și un medic. În imaginile postate inițial pe Facebook se observa cum doctorul este târât pe stradă pentru că ar fi refuzat să se legitimeze și să îi urmeze pe polițiști.

Protagonistul este Adrian Mihai Cristescu, șeful unei șecții de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Paianit Sârbu. Doctorul și soția sa ar fi fost opriți de poliție după ce au părăsit un restaurant din București.

„Suntem oameni respectabili, suntem medici, e ziua lui, ne-au văzut că am ieșit din restaurant și eu conduc. Am ieșit zero la test și l-au târât pe jos și i-au luat telefonul în mașină. Soțul meu le-a cerut să se legitimeze", i-a explicat femeia celui care filma.

În filmare este suprinsă o discuție aprinsă între polițiști, medic și soția sa. Doctorul le spune polițiștilor că nu îl pot atinge, în timp ce femeia îi roagă să fie înțelegători. Ulterior, bărbatul refuză să-i însoțească pe polițiști, iar aceștia îl pun jos, târându-l pe stradă, timp în care femeia încearcă să își ajute partenerul. Cel care filmează momentul îi cere polițistului să se poarte frumos cu medicul, insă acesta îi spune că doctorul i-a furat telefonul. Discuțiile în contradictoriu continuă preț de câteva minute.

După apariția imaginilor, conducerea Poliției Române a anunțat demararea unei anchete interne.

În cele din urmă, medicul a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de legitimare și adresarea de injurii oamenilor legii, iar o nouă înregistrare din noaptea scandalului a fost făcută publică.

„Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, respectiv pentru refuzul de legitimare în conformitate cu prevederile art. 2 punctul 31 din legea 61/1991 și pentru adresarea de expresii jignitoare conform prevederilor articolului 2 , punctul 1 din același act normativ în cuantum de 500 de lei. Conducerea Poliției Capitalei nu a fost informată cu privire la această situație și menționăm că au fost declanșate verificări cu privire la modul în care au intervenit polițiștii și cu privire la modul de raportare a evenimentelor din teren", a declarat, luni, chestorul de poliție Nicu Dragoș.

Marian Godină a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț în care se poate observa faptul că s-a încercat inducerea în eroare a opiniei publice, manipularea fiind o practică tot mai des întâlnită în zilele noastre.

„Văd că unii tot nu au înțeles că sunt ușor manipulați de știri apărute în presă. Este și cazul medicului care a fost "brutalizat" deși era pasager și "nu făcuse nimic".  Vă rog să vă formați acum o opinie corectă. Vizionare plăcută! Sper că domnului medic i se va întocmi dosar penal pentru ultraj. De fapt nu sper, asta ar fi urmarea firească.”, a scris marian Godină pe pagina sa de Facebook.
 

Vezi AICI VIDEO-ul inițial