ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o dată se dovedește că televiziunile din România fac mai mult rău decât bine. Ieri, la Antena 1, la Acces Direct, a fost reluată psihoza care apare periodic: Ambulanța neagră care răpește copii pentru a le lua organele!

„Avem dovada! Ambulanța neagră există”, a fost mesajul de pe burtieră la Acces Direct, text care a apărut pe ecran aproape zece minute.

A fost dată pe post și o poză cu o ambulanță care a fost numită „fantomă”.

A fost nevoie de intervenția comisarului-șef Diana Sarca, de la Poliția Română, care a negat clar zvonurile: "Am văzut și noi postările de pe Facebook și este hai să spunem cincea sau a șasea oară când ne confruntăm cu o asemenea situație în ultimii ani. Am precizat că la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București nu s-au înregistrat cazuri așa cum se menționa că sunt răpiți copii că au fost găsite persoane decedate cărora să le lipsească organele interne.

De aceea, am făcut apel și facem în continuare apel la personajele care primesc astfel de mesaje să nu le redistribuie sau să nu le popularizeze. Sunt mesaje false și nu fac decât să creeze o stare de panică absolut nejustificată.”

Într-adevăr, pe străzile din București circulă o ambulanță închisă la culoare, dar aceasta aparține Centrului Medical de Dianosticare și Tratament Ambulatoriu și este destinată serviciului medical al celor aflați în nevoie.

Din păcate, foarte mulți oameni cred că există o astfel de ambulanță! Ar trebui să ne gândim puțin: cine ar lua o dubă neagră pe care să monteze girofaruri și să inscripționeze cuvintele "Ambulanța" și "Prelevare organe" cu care să se plimbe prin București în căutare de copii?