ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apropierea referendumului pentru modificarea Constituției îi face pe oponenții familiei să recurgă la gesturi din ce în ce mai disperate, doar-doar vor reuși să compromită demersul cu care s-au declarat de acord 3 milioane de români.

Unul dintre oponenții demersului CPF, Sorin Cucerai, a mers și mai departe decât de-obicei, încercând să pună semnul egal între Coaliția pentru Familie și... Adolf Hitler. Astfel, într-o postare de pe Facebook, filozoful susține că în cadrul unei dezbateri televizate - ce va fi difuzată sâmbătă, 3 iunie, la TVR 1, un „reprezentant al CpF declarat că Hitler a fost un tip ok până prin 1942, când a înnebunit”.

În realitate, însă, cel care a făcut o afirmație asemănătoare - dar în alt context, a fost profesorul de drept constituțional Gheorghe Iancu. Dar acesta nu este nici membru al Coaliției pentru Familie, nici reprezentant al acesteia.

Mai mult, Iancu a fost invitat la respectiva dezbatere de către Televiziunea Română, nu de către Coaliția pentru Familie.

Emisiunea respectivă va fi difuzată sâmbătă, de la ora 23:10 pe TVR 1.

REPREZENTÁNT, -Ă s.m. și f. 1. Persoană delegată să reprezinte pe cineva; împuternicit să acționeze în numele cuiva. ♦ Persoană care reprezintă interesele unui stat în alt stat, la o întrunire diplomatică etc. 2. Cel care reprezintă un curent, o școală etc.; exponent.