ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manuela Hărăbor a fost hărțuită și filmată de Cristian Mihai Dide (FOTO cu căștile pe urechi), unul dintre liderii mișcării #rezist, pentru că actrița a parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap.

În timpul filmării, Manuela Hărăbor încearcă să-i explice lui Dide că are permis de parcare în aceste locuri, din cauza faptului că fiul său are autism. Persoana care filmează vorbește însă de faptul că „suntem pe străzi din februarie 2017, pentru că nu vrem să fim conduși de d-ăștia ca dumneavoastră”.

Postarea a stârnit un torent de replici injurioase la adresa Manuelei Hărăbor, „vinvovată” că ar fi PSD-istă. Actrița a răspuns printr-un mesaj pe facebook:

„Au tăbărât haștagiștii pe mine (așa apare pe paginile lor, nu jignesc pe nimeni, așa cum comentează mulți) pentru că am parcat mașina pe un loc de handicap, având legitimația în bord. Au oare știu ei cât de alergată sunt zilnic, între serviciu, aprovizionare pentru casă și treburi administrative, majoritatea în folosul băiatului meu? Știu ei oare că sunt tuturele legal al băiatului meu și că orice act de care are nevoie intră în atribuțiile mele? Știu ei câte drumuri pe zi fac să mă asigur că totul este sub control? Cu ce rapiditate încerc să rezolv totul pentru a mă întoarce cât se poate de curând acasă la el? Că mașina pe care o conduc este în cea mai mare parte folosită în folosul lui? Handicapul lui este și handicapul meu, pentru că și mie, ca de altfel tuturor părinților cu copii cu dizabilități, mi s-a schimbat nu numai viața dar și ritmul normal de zi cu zi. Și da, băiatul meu e asistat social, și eu împreună cu el. Acestui domn #rezist (repet, asa scrie pe pagina dumnealui) care m-a filmat și m-a aruncat în arena leilor îi transmit că sunt tăbăcită în fața răutăților și dacă așa ceva îi conferă satisfacție, nu are decât să continue. Și celor mulți care s-au grăbit cu judecata. Și dacă or fi și în lista mea de prieteni, sunt liberi să plece. Și să îmi dea block și unfolow pe ambele pagini. E de preferat cuvintelor urâte care nu fac cinste nimănui. Cu atât mai mult intelectualilor #.”

 
Jurnalistul Radu Buzăianu a comentat dur atitudinea lui Cristian Mihai Dide: „ Manuela Florina Hărăbor parcheaza la primarie pe locul destinat oamenilor cu handicap. Ea avand in parbriz afisat dreptul de a o face. E cunoscut faptul ca are un baiat cu aceasta problema. Un imbecil dintre cei care s-au pus in fata miscarii Rezist confiscand-o si facand-o ce e acum, a inceput sa o injure ca de ce a parcat acolo.

Sigur, fiind in timpul zilei, ma intreb si eu, baietelul acesta nu ar trebui sa aiba un job din care sa plateasca impozite, ca apoi sa aiba nemultumirea ca "banii nostri” sunt furati? Ca am impresia ca preocuparea lui e doar legata banii mei ( platesc impozite din 3 locuri). Eu sper ca nu asta e jobul lui. Sau?

Mai departe. Am intrat pe fb-ul unde baietica asta a uploadat filmul cu Manuela Harabor. Va invit sa cititi cum este injurata acolo. Apoi sa cititi raspunsul ei. Este o femeie care isi creste singura intr-un fel absolut admirabil un copil cu o forma de handicap pe care nu stau s-o explic. Privesc siderat la cat de admirat poate fi un imbecil avand o singura calitate: injura psdul. Daca violatorul din Drumu Taberii apare cu tricou Rezist, sper ca-l vom privi si pe ala cu admiratie”